Eb 2016: Platini valószínűleg a döntőn sem lesz ott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 12:03
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előző elnöke valószínűleg nem lesz ott a franciaországi Európa-bajnokság vasárnapi döntőjén.

A francia sportvezető összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt négy évre el van tiltva a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, ettől függetlenül – nem hivatalos személyként – meghívták őt a hazájában zajló kontinenstornára. Theodor Theodoridisz, az UEFA főtitkára elmondta, hogy invitálásuk az egész Európa-bajnokságra szólt, de Platini eddig nem mutatott érdeklődést iránta, ezért úgy gondolják, a döntőn sem lesz ott.

A finálét a házigazda francia és a portugál válogatott vívja vasárnap 21 órától a párizsi Stade de France-ban.

Platini mindkét korábbi nagy nemzetközi tornán főszerepet játszott, amelyet Franciaországban rendeztek. Az 1984-ben hazai környezetben Európa-bajnoki címet szerző válogatottnak csapatkapitánya, a tornának pedig kilenc találattal gólkirálya volt, míg az 1998-as világbajnokságon – amelyet szintén a franciák nyertek – ő vezette a szervezőbizottságot.

Platini májusban szóban lemondott az UEFA elnöki posztjáról, később pedig bejelentette, hogy mindezt szeptemberben, az athéni tisztújító kongresszuson hivatalossá is teszi majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik