Az írek is nyolcaddöntősök a tartalékos olaszok legyőzésével

Vágólapra másolva!
2016.06.22. 20:50
null
Az írek is nyolcaddöntősök a tartalékos olaszok legyőzésével (Fotó: AFP)
Az E-csoport küzdelmeivel véget ért a csoportmeccsek sora a franciaországi Eb-n. Olaszország már csoportelsőként nem szakadt meg a győzelemért, így a rettentően küzdő írek a 85. percben lőtt góljukkal megnyerték a meccset. Mivel Belgium legyőzte Svédországot, eldőlt, hogy Írország bejutott a legjobb 16 közé.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Olaszország–Írország 0–1 (0–0)
Lille, Stade Pierre Mauroy, 44 268 néző. Vezette: Hategan (román)
OLASZORSZÁG:
Sirigu – Ogbonna, Bonucci, Barzagli – Bernardeschi (Darmian, 60.), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (El Shaarawy, 82.) – Zaza, Immobile (Insigne, 74.). Szövetségi kapitány: Antonio Conte
ÍRORSZÁG:
Randolph – Coleman, O'Shea, Keogh, S. Ward – Hendrick, McClean, J. McCarthy (Hoolahan, 77.), Brady – Dar. Murphy (McGeady, 70.) – S. Long (Quinn, 90.). Szövetségi kapitány: Martin O'Neill
Gólszerző: Brady (85.)

A meccs online közvetítését ide kattintva lehet elolvasni.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Svédország–Belgium 0–1

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olaszország 3 2 1 3–1 2 6
2. Belgium 3 2 1 4–2 2 6
3. Írország 3 1 1 1 2–4 –2 4
4. Svédország 3 1 2 1–3 –2 1

Conte teljesen felforgatta a csapatát, alig nyolc helyen változtatott a legutóbbi kezdőn, de tehette, semmi nem kényszerítette arra, hogy csoportelsőként egy teljesen tét nélküli meccsen fárassza a legjobbjait. Főleg, hogy tudta, Spanyolország fog várni rájuk. Ettől még ez a csapat sem volt kismiska.

Az írek viszont tudták, hogy csak a győzelem adhat nekik reményt, és a belgák elleni enyhén szólva is visszafogott teljesítmény után nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe.

Ettől még az olaszokat nem lehetett beszorítani

A 21. percben megszerezhette volna a vezetést Írország, de Daryl Murphy léc alá tartó fejesét bravúrral védte Sirigu.

Többet volt a labda az íreknél, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, mivel elsősorban a beadásokban bíztak. A 44. percben aztán tizenegyeshez is juthattak volna, mert Bernardeschi fellökte McCleant, de a bíró sípja néma maradt.

A második félidőben az első negyedóra küzdelmes, de meddő játékot hozott, egyedül Zaza szép lövése hordozott igazi veszélyt. Inkább egymással birkóztak a játékosok, a labda sokszor zavaró tényezőnek látszott.

Rettentően alacsony színvonalú lett a játék. Az olaszok kínlódtak, szinte „vágták a centit", az írek viszont egyszerűen nem tudtak kreatívan támadni, helyzetük sem adódott. Aztán a 77. percben az olaszok majdnem megszerezték a vezetést, Insigne ravasz lövése a kapufán csattant.

Az utolsó tíz percben megélénkült a játék, de hiába került helyzetbe Hoolahan, hihetetlen módon hibázott. És amikor már mindenki legyintett volna az írekre, akkor a 85. percben a korábban hibázó Hoolahan szenzációs labdát ívelt a tizenegyespont környékére, Brady pedig a rosszul kimozduló Sirigut megelőzve a hálóba fejelt. 0–1

Ezzel az írek megragadták az utolsó szalmaszálat, és továbbjutottak a 16 közé. A törökök is szomorkodnak, mert a három pontjuk negatív gólkülönbséggel nem lett elég a továbbjutáshoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik