Eb 2016: Rooney nem ezt érdemli, dobjuk ki, mert sérült? – Hodgson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 11:59
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újra beszélt Wayne Rooney helyzetéről. A szakember elmondta, a csapatkapitány nagy nyomást helyez majd a csatárokra, ha visszatér, de neki is hasonlóra kell számítania.

Hodgson nemrég azt mondta, Rooney ott lesz az Európa-bajnokságon, de nincsen garantált helye a kezdőcsapatban. A Manchester United csatára sérülés miatt most nem kerettag, Harry Kane és Jamie Vardy azonban remek formában van, klubjukban és a válogatottban is jól játszanak, mind a ketten bevették a németek kapuját – nem is akárhogy. Rooney ott lesz az Európa-bajnokságon, de nincsen garantált helye a kezdőcsapatban. A Manchester United csatára sérülés miatt most nem kerettag, Harry Kane és Jamie Vardy azonban remek formában van, klubjukban és a válogatottban is jól játszanak, mind a ketten bevették a németek kapuját – nem is akárhogy.

„Ha Rooney visszatér és újra százszázalékos lesz, hatalmas nyomás alá helyezi őket – mondta Hodgson. – Ugyanez igaz fordítva is, ő is nyomás alatt lesz. Vardy remekül állt be csereként, Kane pedig végig nagyszerű volt, élvezet volt nézni őket.”

„Ha Rooney visszatér, az egy másik szituáció lesz, de biztos vagyok benne, hogy kezelni tudjuk. Wayne a kapitányunk, és kiválóan végezte el a feladatát az előző két évben. A selejtezősorozat során végig vezette a társait, ezért nem örülök neki, hogy a sérülése miatt sokan máris ki akarják dobni a csapatból. Nem ezt érdemli.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik