Németország kétgólos győzelemmel mutatkozott be

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 20:50
null
Shkodran Mustafi gólöröme (Fotó: Reuters)
A német válogatott 2–0-ra nyert Ukrajna ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első fordulójában.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–UKRAJNA 2–0 (1–0)
Lille
, Stade Pierre Mauroy, 43 035 néző. Vezette: Atkinson (angol)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Draxler (Schürrle, 78.), Özil – Götze (Schweinsteiger, 90.). Szövetségi kapitány:Joachim Löw
UKRAJNA: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk, Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 73.), Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 66.). Szövetségi kapitány:Mihajlo Fomenko
Gólszerző: Mustafi (19.), Schweinsteiger (92.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
LENGYELORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 1–0 (0–0)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Az első nagy védést Manuel Neuernek kellett bemutatnia, az 4. percben Jevhen Konopljanka lövése után tolta ki a bal felső sarokba tartó labdát.

Még nagyobb bravúrra lett volna szüksége a 19. percben Andrij Pjatovnak, az ukrán kapusnak azonban valójában esélye sem volt Shkodran Mustafi fejesénél, a Valencia védője védhetetlenül csúsztatott a jobb felsőbe Toni Kroos szabadrúgása után. 1–0

Ezt követően is élvezetes maradt a találkozó, leginkább a német kapu előtt történtek látványos események. Az ukránok megnyomták az első félidő második felét, ám egyszer Neuer védett hatalmasat, utána les miatt találtak hiába a kapuba, majd Jérome Boateng mentett a gólvonalról, hátrafelé dőlve, egészen hihetetlen módon.

A szünet után a németek visszavették kezükbe az irányítást, a szurkolóiknak nem is kellett annyiszor a szívükhöz kapniuk, vagy ha igen, akkor a sajátjaik helyzeteinél.

Pjatov állta a sarat, ám a sárga mezesek ezzel csak annyit értek el, hogy nem kerültek még nagyobb hátrányba. Nemhogy az egyenlítésre, arra sem volt nagyon esélyük, hogy az ellenfél tizenhatosához felérjenek.

A 87. percben aztán Mustafi fejelt majdnem újabb gólt, mégpedig öngólt, Pjatov kirúgása után ugyanis átcsúsztatta a labdát a kimozduló Neueren, ám szöglettel megúszták a németek.

A 92. percben dőlt el a mérkőzés, amikor egy német kontratámadás végén a nem sokkal korábban becserélt Bastian Schweinsteiger betalált Mesut Özil keresztpassza után. A Manchester United középpályásának ez volt a 24. gólja a német válogatottban, ezzel lehagyta a 23-szor eredményes Lothar Matthäust. 2–0

Bastian Schweinsteigert (7) ünneplik a társak (Fotó: Reuters)
Bastian Schweinsteigert (7) ünneplik a társak (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik