Rangadónak hirdettük, az Eb első 0–0-ja lett a német–lengyel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.16. 20:50
null
Hummels és Lewandowski nagy csatát vívott egymással (Fotók: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnokságon a C-csoport rangadóját a németek és a lengyelek vívták egymással, és a nagyon várt mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött. Ez volt a mostani kontinenstorna első olyan találkozója, amelyen nem született gól, a döntetlen azt is jelentette, hogy a mindkét meccsét elveszítő Ukrajna már nem juthat tovább ebből a négyesből.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ

NÉMETORSZÁG–LENGYELORSZÁG 0–0
Saint-Denis, Stade de France, 73 648 néző. Vezette: Kuipers (holland)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Kapustka, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 76.), Grosicki (Peszko, 87.) – Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

KORÁBBAN
Ukrajna–Észak-Írország 0–2
(McAuley 49., McGinn 96.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 1 1 2–0 +2 4
2. Lengyelország 2 1 1 1–0 +1 4
3. Észak-Írország 2 1 1 2–1 +1 3
4. Ukrajna 2 2 0–4 –4 0

A HARMADIK FORDULÓ PÁROSÍTÁSA

Június 21. 18.00 Ukrajna–Lengyelország Marseille, Stade Vélodrome
Június 21. 18.00 Észak-Írország–Németország Párizs, Parc des Princes

 

Meccs előtti adatok. (1) Lengyelország sosem lőtt egynél több gólt Európa-bajnoki meccsen. Pipa. (2) Németország a legutóbbi 12 meccséből nyolcszor nullázta le Lengyelországot. Pipa. (3) Lengyelország nagy tornán sosem szerzett gólt Németország ellen. Pipa.

Gondolták volna, ha mindezek a statisztikák életben maradnak, Lengyelország mégis féken tartja Németországot?

A C-csoport rangadójának hirdethettük a Németország–Lengyelország meccset, ennek ellenére – már csak a fenti statisztikai lista láttán is – a mérkőzés egyértelmű esélyese a világbajnok volt. Adam Nawalka viszont nem óvatoskodott, a szokásos összeállításnak megfelelően Robert Lewandowskit és Arkadiusz Miliket is bedobta a német csapat ellen, amelyben újra helyet kapott – méghozzá az ukránok ellen betaláló Shkodran Mustafi helyén – Mats Hummels.

Joachim Löw csapata irányította a meccset, ám hogy a németek tartottak a gyors piros mezesektől, annak már a 3. percben jelét láthattuk, amikor Sami Khedira inkább bevállalta a sárga lapot, minthogy a középvonalnál elengedje a megiramodó Miliket. A németek távoli lövésekkel próbálkoztak, Benedikt Höwedes és Jonas Hector is rendszeresen fellépett a támadásokkal, ám Toni Kroosék így is gyakorlatilag csak távoli lövésekig jutottak, jellemző, hogy a legveszélyesebb lehetőségük egy fejes volt Mario Götzétől. Nem csoda, hogy kapura lövés nélkül zárták az álmoskás félidőt.

Aki elaludt volna a szünetre, annak a második játékrész eleje alighanem biztos ébredéssel szolgált: húsz másodperc telt el, amikor Milik került óriási helyzetbe, ám négy méterről centivel eltévesztette a kaput. Talán ha nem fejelni próbálja a végül a térdéről továbbpattanó labdát…

Felpörgött a meccs, előbb Hummels tisztázott Lewandowski elől becsúszva, majd tíz perccel később Jérome Boateng blokkolt ugyanígy a klubtárssal szemben, mindkettő klasszis megoldás volt. Milik akár meg is nyerhette volna a meccset a lengyeleknek, legalábbis a helyzetei megvoltak hozzá, a túloldalon viszont hiába jöttek minőségi cserék, a németek nem tudtak döntő fölényt kialakítani, leginkább Kroos egy-egy megmozdulásában bízhattak, hiába.

Lengyelország ezúttal sem tudta bevenni Németország kapuját, de ez is egy pontot ért. A döntetlen (0–0) következtében biztossá vált, hogy Ukrajna a csoportkör végén búcsúzik a kontinensviadaltól.

Arkediusz Milik játékában benne volt a gól, benne is maradt
Arkediusz Milik játékában benne volt a gól, benne is maradt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik