Eb 2016: Nem csak az enyém a győzelem – Griezmann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 23:50
null
Ünneplő francia játékosok az Eb-elődöntő után (Fotó: Reuters)
Antoine Griezmann két góljával eldöntötte a Franciaország–Németország Eb-elődöntőt (2–0), őt választották meg a csütörtök esti marseille-i labdarúgó-mérkőzés legjobbjának – a francia televízióban a következők voltak az első örömszavai.

„Ez a győzelem nemcsak az enyém, nemcsak azoké, akik ma a legjobb tudásuk szerint igyekeztek tenni a dolgukat a pályán, hanem mindenkié, az egészségügyi stábé éppúgy, mint azoké a játékosoké, akik egyetlenegy percet sem játszottak még a tornán, de a lelküket is kitették az edzéseken – fogalmazott Antoine Griezmann. – Hogy a Bajnokok Ligája döntőjében rúgott tizenegyest nehezebb volt-e elvégezni? Azt elrontottam, talán ezért is volt nagyobb próbatétel a mostani… Platini? Örülök a góljaimnak, de még nagyon távol vagyok az ő szintjétől. Remélem, egyszer lesz alkalmam utolérni. Nagyszerű volt a hangulat, élveztük csodálatos közönségünk támogatását.”

„Óriási az öröm, boldogok és büszkék vagyunk – értékelt Didier Deschamps francia szövetségi kapitány a TF1 televízió mikrofonja előtt. – Nagyon nehéz mérkőzést vívtunk egy kiváló csapattal, a világbajnokkal. Akadtak nehézségeink az első félidőben, de amint kezdtük mi is birtokolni a labdát, kibillentettük őket a szokásos játékukból. A második játékrészben pedig jobban alkalmazkodtunk a körülményekhez. Meg kellett szenvednünk érte, de győztünk! Mesés, hogy ott vagyunk a döntőben. Az elmúlt években töretlenül hittem a játékosaimban. Fogékonyak voltak mindenre, amit a válogatott egysége érdekében tettem. Ez az ő győzelmük, ezt a történetet ők írják. S hogy milyen lesz a döntőben edzőként dolgozni? Alighanem játékosként könnyebb volt…”

„A mi csapatunk volt a jobb – jelentette ki határozottan Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. – Sokat dolgoztunk, fizikailag uraltuk a játékot, támadtunk, jók voltunk az egy egy elleni szituációkban is. Aztán jött a balszerencsés fordulat... Egy perccel a szünet előtt gólt kapni mindig nagyon rossz. Megvoltak a helyzeteink, de nem szereztünk gólt. Ma nem állt mellénk a szerencse, sajnos vannak ilyen esték. 2010-ben és 2012-ben a miénknél jobban játszó csapatok állítottak meg bennünket, de a gólszerzést leszámítva ma nem a franciák voltak a jobbak, hanem mi. Ne felejtsük el, Gomez és Khedira sérülés, Hummels eltiltás miatt nem játszhatott, ráadásul megsérült Boateng is. Őket nem egyszerű pótolni. Akik játszottak, mindent megtettek, amit kértem tőlük, bátran harcoltak, semmit sem kérhetek számon rajtuk, nagyszerű csapattal jártunk ezen az Európa-bajnokságon.”

Összefoglaló

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–NÉMETORSZÁG 2–0 (1–0)
Marseille, Vélodrome, 64 078 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sissoko, Griezmann (Cabaye, 92.), Payet (Kanté, 71.) – Giroud (Gignac, 78.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Höwedes, J. Boateng (Mustafi, 61.), Hector – Kroos, Schweinsteiger (L. Sané, 79.), Can (Götze, 67.) – Draxler, Özil – Th. Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző:
Griezmann (45+2., 72. – az elsőt 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik