Eb 2016: négy portugál, köztük CR a torna álomcsapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.11. 15:53
null
Antoine Griezmann lett a 2016-os Eb legjobb játékosa (Fotó: Action Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) technikai bizottsága kihirdette a 2016-os Európa-bajnokság álomcsapatát, amelyben a végső győztes portugál válogatottból négy játékos kapott helyet, köztük Cristiano Ronaldo. A németektől hárman, a franciáktól és a walesiektől ketten-ketten kerültek be.

 

Az UEFA technikai bizottságának többek között Ioan Lupescu, Sir Alex Ferguson, David Moyes, Szavo Milosevics, Gareth Southgate és Thomas Schaaf is a tagja, ők döntötték el, hogy kik kerülnek be az álomcsapatba. A testület a 4–2–3–1-es formációt választotta, mivel a csapatok ezt a hadrendet alkalmazták a leggyakrabban az Európa-bajnoki mérkőzéseken.

Ferguson az európai szövetség honlapján elárulta, a bizottság domináns középhátvédeket, védekezésben és támadásban is hasznos szélső védőket, dinamikus, a játékot jól szervező mélységi középpályásokat, valamint mozgékony, kreatív és gólveszélyes támadókat jelölt az álomcsapatba.

Az előző Európa-bajnokságon még nem álomtizenegyet, hanem álomkeretet hirdettek, amelyben 23 játékos kapott helyet. A mostani csapattagok közül Cristiano Ronaldót 2004-ben és 2012-ben, míg Pepét 2008-ban és 2012-ben választották be a legjobbak közé.

A testület az Európa-bajnokság legjobb játékosának a torna gólkirályát, Antoine Griezmannt nevezte meg.

„Minden meccsen, amelyen pályára lépett, fenyegető veszélyt jelentett. Keményen dolgozott a csapatért, technikás játékos, jól lát a pályán és kíméletlenül használja ki a helyzeteit. A technikai bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy ő volt a torna legjobbja” – indokolt Lupescu.

A legjobb fiatal játékos a portugál Renato Sanches lett.

A 2016-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG ÁLOMCSAPATA
Rui Patrício
(Portugália) – Joshua Kimmich (Németország), Jérome Boateng (Németország), Pepe (Portugália), Raphaël Guerreiro (Portugália) – Joe Allen (Wales), Toni Kroos (Németország) – Antoine Griezmann (Franciaország), Aaron Ramsey (Wales), Dimitri Payet (Franciaország) – Cristiano Ronaldo (Portugália)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik