Eb 2016: megvesztegettek négy örményt? Az UEFA vizsgálódik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.13. 14:23
Csalással vádolnak négy örmény labdarúgót, akik a híresztelések szerint kétmillió eurót kaptak azért, hogy Albániát segítsék abban, hogy megnyerje a 3–0-val végződő Eb-selejtezőt.

Az inserbia.info szerint az ügyben az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is vizsgálódik, miután albán sajtóértesülések arról számoltak be, hogy négy örmény futballista fejenként 500 ezer eurót kapott azért, hogy Albánia nyerjen Örményországban.

Ha bebizonyosodik a vétség, az albánok büntetésre számíthatnak, az is előfordulhat, hogy törlik eredményeiket, így Dánia egyenes ágon kijutna, Szerbia pedig készülhetne pótselejtezőre, annak ellenére, hogy csupán négy pontot szerzett az I-csoportban.

Az albán online média szerbiai forrásra hivatkozva számolt be az eseményekről, ugyanakkor egy másik megvesztegetési váddal is foglalkozik. A napokban ugyanis elterjedt a közösségi médiában, hogy Albánia nem véletlenül szenvedett 2–0-s vereséget Szerbiától csütörtökön hazai pályán – a pletykák szerint az albán játékosok nagy összegben fogadtak a saját vereségükre.

„Teljesen felesleges ilyen vádaskodásokra reagálni – idézi a telesport.al Lorik Cana csapatkapitányt. – Nincs kedvem belemenni ilyen vitákba, luxus lenne ilyesmire időt vesztegetni. Ilyen gyanúsítgatást csak velejéig gonosz, lelketlen emberek fogalmazhatnak meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik