Eb 2016: megmondták, mennyi esélyünk van a kijutásra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 10:50
null
Az Infostrada elemzése a németeknek adja a legjobb esélyt: a világbajnok közvetlen kijutását a csapatok közül egyedüliként száz százalékra veszik (Fotó: Reuters)
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság előtt közzétette a csoportokra vonatkozó elemzését a kontinens egyik legnagyobb sportadat-szolgáltatója, az Infostrada Sports. Az Infostrada valószínűségszámítása szerint a magyar válogatott második kiemelése ellenére csupán negyedik lesz, így nem jut ki a 2016-os, franciaországi Eb-re.

 

Az Infostrada Sports az Élő-pontszámítás segítségével állította fel a csoportokra vonatkozó modelljét, az eredményekbe belekalkulálták a hazai pálya előnyét jelentő faktort is. A nagycsapatoknak – mindenki erre számít – az elemzés szerint semmi nehézségük nem lesz a kijutással. Nem úgy, mint a mieinknek.

Az analízis az F-csoport kiemelkedő esélyesének Görögországot tartja (61 százalék esély a csoportelsőségre, 86 a közvetlen kvalifikációra), a görögök után Románia jön (19 százalék a csoportelsőségre, 55 a kvalifikációra). Épphogy a magyar válogatott elé helyezik Finnországot (11 százalék a csoportelsőségre, 38 a kijutásra), a mieinknek a csoportelsőségre tíz, a közvetlen kvalifikációra 36 százalék esélyt adnak. Észak-Írország (0 és 1 százalék), valamint Feröer (0, 0) esélyeit elhanyagolhatónak vélik.

A selejtezősorozatban mindössze két második kalapos csapattól várnak negyedik helyet a cégnél – a mieink mellett az írek „jártak rosszul” az elemzésben. Ugyanakkor nincs más negyedik helyre tippelt válogatott, melynek annyi esélyt (10 százalék) adnának a csoportelsőségre, mint a mieinknek, sőt, a negyediknek besorolt csapatok közül egyiknek sem olyan jó az esélye a direkt kvalifikációra, mint Pintér Attila csapatának. Nem véletlenül állapítják meg az analízist készítők, hogy az F-csoport az egyik legkiélezettebb versenyt hozhatja az Eb-selejtezők során.

Az elemzés is megerősíti, amit szakértők sora vár: a huszonnégyesre emelt Eb-mezőny miatt az európai nagycsapatoknak egyáltalán nem kell súlyos nehézségekkel számolniuk.

AZ INFOSTRADA SPORTS ERŐSORRENDJEI AZ EB-SELEJTEZŐKRE
A-csoport:
1. Hollandia, 2. Törökország, 3. Csehország, 4. Izland, 5. Lettország, 6. Kazahsztán
B-csoport: 1. Belgium, 2. Bosznia-Hercegovina, 3. Izrael
, 4. Wales, 5. Ciprus, 6. Andorra
C-csoport: 1. Spanyolország, 2. Ukrajna, 3. Szlovákia, 4. Fehéroroszország, 5. Macedónia, 6. Luxemburg
D-csoport: 1. Németország, 2. Skócia, 3. Lengyelország, 4. Írország, 5. Grúzia, 6. Gibraltár
E-csoport: 1. Anglia, 2. Svájc, 3. Szlovénia, 4. Észtország, 5. Litvánia, 6. San Marino
F-csoport: 1. Görögország, 2. Románia, 3. Finnország, 4. MAGYARORSZÁG, 5. Észak-Írország, 6. Feröer
G-csoport: 1. Oroszország, 2. Svédország, 3. Ausztria, 4. Montenegró, 5. Moldova, 6. Liechtenstein
H-csoport: 1. Horvátország, 2. Olaszország, 3. Bulgária, 4. Norvégia, 5. Azerbajdzsán, 6. Málta
I-csoport: 1. Portugália, 2. Szerbia, 3. Dánia, 4. Örményország, 5. Albánia (Franciaország versenyen kívül)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik