Eb 2016: lemaradhat a leggólerősebb román futballista

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2016.05.24. 14:45
Lemaradhat az Európa-bajnokságról a 2015–2016-os idény leggólerősebb román futballistája, Florin Andone, mivel a klubszezonja június 19-ig is elhúzódhat.

A Córdoba 23 éves, ötszörös válogatott támadója 20 találattal – Sergio Leonnal (Elche) holtversenyben – vezeti a spanyol másodosztály góllövőlistáját, ám mivel csapatának még esélye van a feljutásért zajló osztályozó kiharcolására, a klubja nem szívesen válna meg tőle idő előtt.

A Córdoba három fordulóval a bajnoki szezon vége előtt a kilencedik helyen áll a Segunda División táblázatán, ám hátránya csupán egy pont az osztályozót érő hatodik pozíciótól. Az utolsó fordulót viszont csak június 5-én rendezik, miközben Románia 10-én az Európa-bajnokság nyitó mérkőzését vívja a házigazda Franciaországgal.

Ha pedig a Córdoba eléri a 3–6. helyek egyikét, akkor még június 19-én is lehet tétmérkőzése.

Andrei Vochin, a román szövetség elnökének, Razvan Burleanunak a tanácsadója szerint ha Andone május 29-én nem jelenik meg a román válogatott edzőtáborában, nem kerül be a 23-as Eb-keretbe. Aznap viszont a Córdoba 21.30-tól játszik bajnoki mérkőzést Mallorcán.

A szövetség a külföldi klubokat legkorábban május 29-től kötelezheti a játékosok elengedésére a válogatottba, a hazai játékosok esetében viszont kényszeríteni tudta a klubokat: Andrei Ivan például annak ellenére a válogatottal készül, hogy csapatának, a CSU Craiovának még két mérkőzése hátravan a Liga 1 alsóházi (7–14. helyezettek) rájátszásból.

Az Olaszországban edzőtáborozó román válogatott a héten két felkészülési mérkőzést is vív, szerdán Comóban a Kongói Demokratikus Köztársaság csapata ellen, vasárnap pedig Torinóban, a szintén Eb-résztvevő Ukrajna lesz az ellenfél.

ROMÁNIA – 28 FŐS, BŐ EB-KERET
Kapusok: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Cristian Sapunaru (Pandurii), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dragos Grigore (al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucaresti), Alin Tosca (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Mihai Pintilii (Steaua Bucuresti), Ovidiu Hoban (Hapoel Beér Seva), Adrian Ropotan (Pandurii), Andrei Prepelita (Ludogorec), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (Stuttgart), Nicolae Stanciu (Steaua Bucuresti), Lucian Sanmartean (al-Ittihad)
Támadók: Claudiu Keserü (Ludogorec), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Córdoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu), Ioan Hora (Pandurii)
Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik