Izland a végén adta meg a kegyelemdöfést Ausztriának

Vágólapra másolva!
2016.06.22. 17:50
null
Izland 2–1-re legyőzte Ausztriát, ezzel az F-csoport második helyén végzett (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnokság F-csoportjának harmadik fordulójában Izland 2–1-re legyőzte Ausztriát, Lars Lagerbäck csapata ezzel a második helyen zárt a kvartettben Magyarország mögött. Az osztrákok a négyes utolsó helyén végeztek, és egy ponttal búcsúztak a küzdelmektől.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

IZLAND–AUSZTRIA 2–1 (1–0)
Saint-Denis, Stade de France, 68 714 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson (Ingason, 86.), G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason – Sigthórsson (Traustason, 80.), Bödvarsson (E. Bjarnason, 71.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
AUSZTRIA: Almer – Klein, Hinteregger, Prödl (Schöpf, a szünetben), Fuchs – Dragovic, Baumgartlinger – Alaba, Ilsanker (Janko, a szünetben), Arnautovic – Sabitzer (Jantscher, 78.). Szövetségi kapitány: Marcel Koller
Gólszerző:
Bödvarsson (18.), Traustason (94.), ill. Schöpf (60.)

A meccs online közvetítését ide kattintva olvashatja el.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
MAGYARORSZÁG–Portugália 3–3

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 3 1 2 6–4 2 5
2. Izland 3 1 2 4–3 1 5
3. Portugália 3 3 4–4 0 3
4. Ausztria 3 1 2 1–4 –3 1

Izland a tőle már megszokott defenzív felfogásban lépett pályára Ausztria ellen, amelynek mindenképpen három pont kellett ahhoz, hogy ott legyen a legjobb 16-ban.

Lars Lagerbäck társkapitány csapata ennek ellenére a második percben majdnem meglepte az osztrákokat – Jóhann Berg Gudmundsson 25 méterről lövésre vállalkozott, óriási bombája azonban néhány centiméterrel célt tévesztett, a labda a jobb keresztlécen csattant.

A 11. percben Hannes Thór Halldórsson kapus nagyot hibázott, Marko Arnautovic lelopta a lábáról a labdát, ám a Stoke City sztárja megbotlott, amikor kapura fordult volna, így az izlandiak megúszták kapusuk hatalmas bakiját.

A 18. percben bajba került Ausztria, a vikingek ugyanis megszerezték a vezetést! Jón Dadi Bödvarsson egy, a jobb szélről érkező bedobás után remekül érkezett, és a megcsúsztatott labdát hét méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1–0).

A 36. percben tizenegyeshez jutott Ausztria, miután David Alabát lerántotta egy izlandi védő egy beadásnál a büntetőterületen belül! A labda mögé Aleksandar Dragovic állt, ám – mint Cristiano Ronaldónak korábban – jobb alsó sarok felé tartó tizenegyese a kapufán csattant.

A második játékrészre az osztrákok agresszívabb felfogásban jöttek ki, aminek meg is lett az eredménye, és a hatvanadik percben egyenlített. A szünetben csereként beálló Alessandro Schöpf fantasztikus szólót követően, bal lábbal a bal alsó sarokba lőtt (1–1).

Noha a hátralévő fél órában az osztrákok még kidolgoztak helyzeteket, nem sikerült megszerezniük a győztes találatot, sőt a ráadásban (94. perc) Arnór Ingvi Traustason megadta nekik a kegyelemdöfést, és egy kontra végén, közvetlen közelről kialakította a 2–1-es végeredményt.

Vereségével Ausztria az F-csoport utolsó helyén zárt, míg Izland Magyarország mögött a második helyen végzett. Portugália ment tovább harmadikként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik