Az ír győzelem nekik Eb-t, a magyaroknak 3. kalapot ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 20:40
null
Jon Walters kétszer „csengetett” (Fotó: Action Images)
Az írek az idegenbeli 1–1 után odahaza 2–0-ra megverték a bosnyákokat a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőjében, és ezzel kijutottak a tornára. Az ír sikerrel eldőlt az is, hogy Magyarország a 3. kalapból várhatja a kontinenstorna sorsolását.


EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ

Írország–Bosznia-Hercegovina 2–0 (J. Walters 24. – 11-esből, 70.)

Továbbjutott: Írország, 3–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az írek nem bízták a véletlenre a dolgot a bosnyákok elleni pótselejtező második felvonásán: az idegenben elért kedvező eredmény ellenére nem álltak be védekezni és kontrázgatni, hanem óriási lelkesedéssel vetették magukat harcba az óvatos felállásban, olykor kifejezetten öregurasan futballozó bosnyákok ellen.

Igaz, a vezetés megszerzéséhez kellett – lásd még az ország egyik legnépszerűbb szimbólumát, a négylevelű lóherét – egy kis szerencse, mert az eltiltását az előző mérkőzésen letöltő Jonathan Walters által magabiztosan értékesített büntetőt meglehetősen könnyű síppal fújta be a holland Björn Kuipers: 1–0!

Azért viszont köszönetet mondhatnak a bosnyákok a játékvezetőnek, hogy a sárga lappal a háta mögött is sokat durváskodó válogatottsági szereplési rekorder, Emir Spahic a pályán maradhatott – ahová a szünet végén megérkezett Muhamed Besic is.

Felpörögtek a kapott gól után a vendégek, de nagy helyzetig nem jutottak, egyetlen adódó lehetőségüket meg az ötös jobb sarka elől „derékba törte” Senad Lulic – ugyanolyan pozícióból azonban kapásból a rövid sarokba lőtt egy felpattanó labdát a nem sokkal korábban Spahic által hasba rúgott Jonathan Walters: 2–0!

A frissiben felépült Shane Long a 75. percben végleg eldönthette volna a párharcot, ám ziccert rontott, a hajrában viszont belefért még a hazaiaknak egy Edin Dzeko-léc is: az északírek mellett az írek is kijutottak a franciaországi kontinenstornára, a bosnyákok kiesése pedig azt jelenti, hogy Magyarország nem a 4., hanem a 3. kalapból várhatja a kontinenstorna sorsolását!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik