Eb 2016: „Griezmann egy zseni, én neki adnám az Aranylabdát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 15:11
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya biztos benne, hogy 2016-ban Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi kapja meg az Aranylabdát. Blaise Matuidi, a „kékek” középpályása ugyanakkor úgy véli, Antoine Griezmann is ott van az esélyesek között.

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya szombaton, a Portugália elleni Európa-bajnoki finálét megelőző sajtótájékoztatón mondta el véleményét a tornán jelenleg hat gólnál járó – és ezzel legeredményesebb – Griezmannról.

„Antoine még mindig egy fiatal játékos (25 éves – a szerző). Nagyszerű idénye volt. Cristiano Ronaldo viszont már több mint nyolc szezon óta remekel. Ha Griezmannt jelölik az Aranylabdára, az jó jel, mivel azt jelentené, hogy kedvezően alakult számunkra, és persze számára is az Eb-döntő.”

Deschamps ugyanakkor leszögezte, biztos benne, hogy a 2016-os Aranylabdát Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi kapja meg.

Blaise Matuidi, a franciák középpályása már messzebb ment: a 29 esztendős játékos biztosan Griezmannra voksolna az Aranylabda-szavazáson.

„Elképesztő tehetség, egy zseni, aki nem szállt el a sikertől, továbbra is két lábbal a földön jár” – idézi Matuidi szavait az As.

„Úgy vélem, ott lesz az Aranylabda-jelöltek között. Ha szavazhatnék, én biztosan rá voksolnék. Tagadhatatlan, Cristiano Ronaldo is rengeteget tett azért, hogy a portugálok eljussanak az Európa-bajnokság fináléjáig, ám a döntő nem CR és Griezmann párharca lesz, hanem Franciaországé és Portugáliáé.”

Ellenfelünk nem csak Cristiano Ronaldóból áll. Ott van például Renato Sanches, aki szintén kiválóan játszik a tornán, de ne feledkezzünk meg Pepéről sem. Mindkét csapatban akadnak kiváló futballisták, meg kell küzdenünk azért, hogy megnyerjük a döntőt.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ

21.00: Portugália–Franciaország (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik