Eb 2016: ezért balhéztak a horvát szurkolók – videó

Vágólapra másolva!
2016.06.18. 14:12
Fegyelmi eljárás indult a horvátok ellen, miután a csapat ultrái a Csehország elleni csoportmérkőzés utolsó perceiben tiltott pirotechnikai eszközöket használtak, sőt, a pályán is landolt belőlük néhány.

Mint kiderült, a szurkolók egy csoportja a Horvát Labdarúgó-szövetség, és különösen Zdravko Mamic, a Dinamo Zagreb egykori vezérigazgatója ellen tiltakozott. A horvát drukkerek már hosszú ideje ellenségeskednek Mamiccsal, akit tavaly novemberben adócsalás és vesztegetés gyanúja miatt vettek őrizetbe.

A korábbi vezérigazgatót azzal vádolták, hogy 2008 óta körülbelül 118 millió kunát (5 milliárd forint) sikkasztott. A hírek szerint Luka Modric Angliába igazolása és Dejan Lovren Lyonba távozását követően sem fizettek adót. Mamic februárban lemondott a posztjáról, de tanácsadóként maradt, így továbbra is kulcsfontosságú szerepet tölt be a klubnál. Emellett a horvát szövetségnél is állítólagos befolyással bír.

A horvát szurkolók megelégelték azt, hogy hazájukban a bundázásnak és a korrupciónak ekkora tere van. Ezért döntöttek úgy, hogy saját kezükbe veszik dolgokat, és a nagyközönség előtt hívják fel a figyelmet a problémára.

2014-ben a horvát szurkolók az Olaszország elleni Eb-kvalifikációs mérkőzésen szintén pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a San Siróban. Ezért akkor 80 ezer eurós pénzbüntetést kellett fizetnie a szövetségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik