Eb 2016: egy drukkert újra kellett éleszteni, káosz Marseille-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 18:57
A labdarúgó Európa-bajnokságon szombat este Anglia Oroszországgal mérkőzik meg Marseille-ben, ám a kikötővárosból továbbra is folyamatosan balhékról és káoszról szóló hírek érkeznek. A legutóbbi tudósítások szerint egy drukkert az utcán újra kellett éleszteni.

A BBC beszámolója szerint néhány órával a mérkőzés kezdete előtt újra összecsaptak az angol drukkerek a rendfenntartókkal, illetve az orosz válogatott szurkolóival. A rendőröknek ismét könnygázt kellett bevetniük a palackokkal, kövekkel és székekkel dobálózó huligánok ellen.


A beszámolók szerint több nagy angol és orosz ultracsoport is folyamatosan „vadászik” egymásra Marseille utcáin. Emellett francia lapok információi szerint a rendőrök hat embert őrizetbe vettek, és már egy helikoptert is bevetettek az indulatok megfékezésére.




A Daily Mirror arról tudósít, hogy egy drukkert a rendőröknek a helyszínen kellett újraéleszteniük, az ő életéért jelenleg is küzdenek.


A dél-francia nagyvárosban csütörtök éjszaka is volt összetűzés. Akkor mintegy 200 huligán verekedett össze, ám a készenléti rendőrök hamar közbeléptek. Emellett már a mai nap folyamán is több összecsapás történt a rendfenntartók és a huligánok között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik