Eb 2016: CR nélkül nem ment, albán bravúr Portugáliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 22:43
Albánia labdarúgó-válogatottja óriási bravúrral, Portugáliában aratott győzelemmel kezdte a 2016-os Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A győztes találatot Bekim Balaj parádés megmozdulás végén szerezte az 52. percben, a sérülés után lábadozó Cristiano Ronaldót nélkülöző portugálok nyomasztó mezőnyfölényben voltak ugyan, de támadójátékuk meddőnek bizonyult.

Albán fricska a portugáloknak (Fotó: Reuters)
Albán fricska a portugáloknak (Fotó: Reuters)
Albán fricska a portugáloknak (Fotó: Reuters)
Albán fricska a portugáloknak (Fotó: Reuters)
Albán fricska a portugáloknak (Fotó: Reuters)

 

Az indiszponált támadójátékkal kirukkoló házigazdák különösen a befejezéseknél bizonyultak dekoncentráltnak. Hiába akadt még a hajrában is több gólszerzési lehetőségük, nagyon hiányzott tőlük a pályáról egy igazi vezéralkat. Bár ezúttal talán egy befejező emberrel is előrébb jutottak volna.

Az albánok remek akciót lezáró, szépségdíjas góllal jutottak három ponthoz: a jobb oldali akciót beadás követett, majd a center pozíciójában helyezkedő Balaj kettőt visszalépett, majd 12 m-ről, kapásból vágta a labdát a kapuba. Védhetetlen lövés volt, Rui Patrício eldőlt, de nem érhetett le a közeli löketre.

Aligha véletlen, hogy a produkciót látva Paulo Bento szövetségi kapitány ráncai az idő múlásával egyre szaporodtak, míg a lelátón egyre több helyen integettek fehér zsebkendővel, amivel nemtetszésüket fejezték ki a drukkerek, egyben búcsúra ösztökélték a szakembert, és vélhetően néhány játékosért sem ejtenének könnyeket.

Portugália ebben az évszázadban negyedszer veszített hazai tétmeccset, kétszer a görögöktől kapott ki a 2004-es Eb-n, míg a dánok a 2008-as vb-selejtezőkben jutottak három ponthoz vendégként.

EURO 2016, SELEJTEZŐK
I-CSOPORT
Portugália–Albánia 0–1
(0–0)
Aveiro, Municipal. V: Buquet (francia)
Portugália: Rui Patrício – Joao Pereira, Pepe, Ricardo Costa (Miguel Veloso, 73.), Fabio Coentrao – William Carvalho (Ricardo Horta, 56.), Joao Moutinho, André Gomes – Vieirinha (Cavaleiro, a szünetben), Éder, Nani. Szövetségi kapitány: Paulo Bento
Albánia: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Rossi, Xhaka, Kukeli (Kace, 66.), Abrashi, Lenjani (Lila, 75.) – Balaj (Cikalleshi, 82.). Szövetségi kapitány: Giovanni De Biasi
G: Balaj (52.)
KORÁBBAN
Dánia–Örményország 2–1 (0–0)
G:
Höjbjerg (65.), Kahlenberg (80.), ill. Mhitarjan (50.)

AZ ÁLLÁS
1. Dánia1 12–1+13
2. Albánia1 11–0+13
3. Szerbia0–0 0 0
4. Örményország1 11–2–10
5. Portugália1 10–1–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik