Eb 2016: „Conte távozása nem hat ki az olasz válogatottra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.28. 17:59
Marcello Lippi, aki 2006-ban világbajnokságot nyert az olasz labdarúgó-válogatottal, nem gondolja, hogy kihatna a nemzeti tizenegy esélyeire az, hogy Antonio Conte szövetségi kapitány már bejelentette, a franciaországi Európa-bajnokság után távozik a kispadról.

Az már biztos, hogy Antonio Conte a nyári Eb után befejezi a munkát az olasz válogatottnál, ám még nem tudni, hol folytatja – sokak szerint a tréner következő állomáshelye az angol Chelsea lesz.

A 67 esztendős Marcello Lippi, aki edzői karrierje során kétszer is irányította az olasz válogatottat – 2006-ban ráadásul világbajnokságot nyert a gárdával –, nem gondolja, hogy Conte már bejelentett távozása rossz hatással lenne a squadra azzurra szereplésére.

„Most csak az Európa-bajnokságra szabad gondolni – mondta Lippi a Rai Radiónak. – Én már a 2006-os vb előtt megmondtam az olasz szövetségnek, hogy távozom a torna után, úgyhogy az ilyen kijelentések nem meghatározóak a csapat szempontjából.”

„Az olasz bajnokságban rengeteg a külföldi játékos, ilyen szempontból nem lesz könnyű dolga Conténak, ugyanakkor sok a tehetséges, érdekes fiatal is. A spanyolok ellen nagyszerű válogatottat láttam, a keret tele volt olyan labdarúgókkal, akik először léptek pályára címeres mezben, mégis úgy tűnt, mintha ezek a srácok már régóta együtt játszanának.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik