Eb 2016: Cantona mint új angol kapitány? Jelentkezett, nem akárhogy!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.01. 16:17
Eric Cantona felajánlotta szolgálatait az angol Labdarúgó-szövetségnek (FA), amely éppen az Eb-nek a nyolcaddöntőben búcsút mondó válogatott élére keres új szövetségi kapitányt.

Cantona, az Európa-bajnokság nagykövete sajátos stílusban nyújtotta be jelentkezési pályázatát. A torna ideje alatt rendszeresen jelentkezik párperces visszapillantó műsorával, amelynek legújabb részét egy az egyben az angol nemzeti csapatnak szentelte.

A remekül megkomponált, humoros, a komolyságot a komolytalansággal nagyszerűen ötvöző videóban Cantona arról beszél, hogy milyen szövetségi kapitány lenne, vagy épp nem lenne, ha az FA bizalmat szavazna neki.

Az angolok egyetlen világbajnoki címének évében, 1966-ban született Cantona megígéri, hogy sohasem szenvedne vereséget egy „kicsi, fagyos szigettől”, amelynek kapusa filmrendező, a másodedzője pedig fogorvos – utalva gúnyosan az Izlandtól elszenvedett vereségre.

Leimádkozná az átkot az angol kapusokról, Harry Kane-t nem engedné szabadrúgást és szögletet elvégezni, és sosem kritizálná Wayne Rooneyt, feltéve, hogy nem igazol másik klubhoz.

De nem lövünk le minden poént, azt azonban megjegyeznénk, hogy a videó teljes fokú élvezhetőségéhez angolnyelv-tudás szükséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik