KÁNTOR BARNABÁS 2016.03.12 07:00 Frissítve: 2016.03.12 08:52

Eb 2016: Az nem motivál, hogy a kispadon ülök – Nikolics

Nikolics Nemanja, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Legia Warszawa csatára a klubjában szórja a gólokat, de a válogatottban az előző időszakban kevésbé volt eredményes. Hogy miért? A csatár erről is őszintén beszélt a Nemzeti Sport Online-nak.

 

Nikolics Nemanja legutóbb tavaly nyáron, Litvánia ellen örülhetett gólnak a válogatottban – szeretné újra megtenni (Fotó: MTI)

– Európa-bajnokság előtt állunk. A posztján sok riválisa van a válogatottnál,hogyan látja most a helyzetét?
– Mindenki azt várja tőlem, hogy ugyanúgy teljesítsek a válogatottban, ahogy a klubcsapatomban, a két együttesben azonban más stílusban játszunk – mondta Nikolics Nemanja. – Ezt nem kifogásként akarom felhozni, ez így van. Ha valaki megnézi, hogyan játszom egyik, illetve a másik helyen, láthatja a különbséget. Szeretnék a nemzeti tizenegyben is ugyanolyan eredményes lenni, de tisztában vagyok vele, ott nem jönnek úgy a gólok, mint Lengyelországban. Én lennék a legboldogabb, ha másképp lenne. Sajnos a szerencse is elkerült a selejtezők során, ha gólt lövök a románoknak vagy a görögöknek, hős lettem volna.

– Elfogadná az epizódszerepet az Eb-n?
– Meghatározó ember szeretnék lenni, az nem motivál, hogy a kispadon ülök és a tizenötödik, tizenhatodik játékos vagyok. Ha így lenne, szembeköpném magamat, nem lennék az a profi játékos, az a Nikolics Nemanja, akivé váltam. Az motivál, hogy a kezdőben legyek és fontos szerepet kapjak. Ha nem így lesz, természetesen nem leszek boldog.

 LENGYEL LÉGIÓSKÖRÚT
 A Nemzeti Sport Online végiglátogatta a Lengyelországban játszó légiósainkat – az összes cikk és videó ide kattintva érhető el!

– A pótselejtezőn nem játszott, pedig kiváló formában volt. Hogyan dolgozta fel?
– Nehezen. Mindent megtettem azért, hogy ott legyek a pályán. A klubcsapatomban olyan formát futottam, amellyel az Aranycipő-verseny élmezőnyébe kerültem. Biztos voltam benne, hogy szerepet kapok, a mai napig nem értem, miért nem játszottam, mit tettem rosszul. A Legiánál ment a játék, a válogatott edzésein pedig kevés rosszat tehettem, mert főleg a taktikáról volt szó. Igyekeztem a partvonal mellől mindent megtenni, természetesen biztattam a fiúkat, és reméltem, hogy sikerül túljutni a pótselejtezőn, mert hittem, hiszem, hogy idővel nekem is kulcsszerep jut a nemzeti csapatban. Ugyanakkor azt nehéz volt látnom, hogy a formám ellenére a norvégok ellen nem volt helyem csapatban. Valamiért a sors nem akarta megadni nekem ezt a lehetőséget. Ennek ellenére nem adtam fel, visszajöttem Lengyelországba, és tovább rugdostam a gólokat, így mentálisan nem okoztak mély sebeket a történtek. Attól, hogy kihagytam azt a két meccset, nem lettem rosszabb játékos, továbbra is bízom magamban, és remélem, fontos szerephez jutok a válogatottban. 

OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN! A LEGIA CSATÁRA BESZÉL AZ ELŐZŐ HETEK GÓLTALANSÁGÁRÓL, A GÓLKIRÁLYI CÍMRŐL, ELMONDJA, MEGBÁNTA-E, HOGY NEM FOGADTA EL A KÍNAI AJÁNLATOT, VALAMINT KIDERÜL AZ IS, HOGYAN NÉZ A NYÁRI ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK ELÉ!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.20 23:30:29

Magyar válogatott DLUSZTUS IMRE

NS-VÉLEMÉNY. Milyen társadalmi hatások érték a labdarúgást? Miért következett be a szakmai leépülés? Milyen okok vezettek az eredménytelenséghez?

2017.10.19 00:30:21

Magyar válogatott CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Egyébként pedig szerintem nem koncepciókat kellene gyártani, hanem IQ-teszteket kellene csináltatni az összes magyarországi labdarúgóedzővel.

2017.10.19 00:23:30

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Valóban hálásak lehetnek Storcknak…

2017.10.18 13:12:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar kispadról távozó tréner „sorstársai” között is vannak ígéretes szakemberek.

2017.10.18 10:42:49

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A kezdet: „Amikor minden rendben lesz, itt sem vagyok.” A csúcs: „Ez egy álom.” A vég: „Megbocsáthatatlan blamázs.”