Eb 2016: az első testvércsata; Xhaka Pirlót idézte – statisztikák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.11. 18:07
A franciaországi Európa-bajnokság A-csoportjának szombati találkozóján Svájc korán szerzett fejes góllal legyőzte a meccset a 37. perctől emberhátrányban végigküzdő Albániát.



• Ez volt az első Eb-meccs, amelyen egy testvérpár tagjai egymás ellen játszottak. Az albánoknál Taulant Xhaka, a svájciaknál a mérkőzés legjobbjának megválasztott Granit Xhaka kapott kezdőként lehetőséget.

• Ez volt az első Eb-meccs, amelyen egy testvérpár tagjai egymás ellen játszottak. Az albánoknál Taulant Xhaka, a svájciaknál a mérkőzés legjobbjának megválasztott Granit Xhaka kapott kezdőként lehetőséget.

ALBÁNIA

• Anglia (1968), Hollandia (1976) és Bulgária (1996) után Albánia a negyedik nemzet, amely története első Eb-meccsén piros lappal bűnhődött.

• A kiállított Loric Canáé csak a harmadik leggyorsabb piros lap volt. 1996-ban az olasz Luigi Apolloni már a 28., 2000-ben pedig az ugyancsak olasz Gianluca Zambrotta már a 34. percben mehetett zuhanyozni.

• A csereként beálló Ergys Kace 81 másodperccel pályára lépését követően sárga lapos figyelmeztetésben részesült. A svájci Johan Vonlanthen 2008-as sárgája (36 mp) óta ez volt a leggyorsabb.

SVÁJC

• Svájc története során először nyerte meg első Eb-meccsét, kontinenstornán ez csupán a második győzelme volt a tizedik mérkőzésén.

• Granit Xhaka 129-szer avatkozott játékba a találkozón. 125-nél több labdaérintést legutóbb a spanyol Xabi Alonsónál (2012-ben Portugália ellen) és az olasz Andrea Pirlónál (2012, Anglia) regisztráltak.

• Először fordult elő Eb-meccsen, hogy Svájc ellenfelétől kiállítottak valakit.

• Fabian Schär ötödik percben fejelt gólja a leggyorsabb, amit Svájc valaha Eb-n szerzett.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ALBÁNIA–SVÁJC 0–1 (0–1)
Lens,
Stade Bollaert-Delelis, 33 805 néző. V: Velasco Carballo (spanyol)
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka (Gace, 62.), Roshi (Cikalleshi, 74.), Abrashi, Lenjani – Sadiku (Gashi, 82.). Szövetségi kapitány: Gianni De Biasi
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez – Behrami, Dzemaili (F. Frei, 76.), G. Xhaka – Shaqiri (Fernandes, 88.), Seferovic, Mehmedi (Embolo, 62.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
G:
Schär (5.)
K: Cana (37.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik