Eb 2016: a spanyolok Király Gábor miatt is szerették az Eb-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.09. 17:47
A madridi illetőségű As sportnapilap szubjektív összeállítást készített azokról a játékosokról, helyszínekről, momentumokról, amelyek miatt számára igazán emlékezetes marad a 2016-os Európa-bajnokság. A felsorolásban egy magyar szereplő is helyet kapott.

Az As szerkesztői az Európa-bajnokság üde színfoltjaként emlékeznek meg a mackónadrágot viselő Király Gáborról, aki a Belgium elleni nyolcaddöntőn 40 évesen és 86 naposan állt a magyar válogatott kapujában, ezzel a valaha volt legidősebb játékosa lett az Eb-k történetének. A Haladás kapusa a német Lothar Matthäus rekordját adta át a múltnak.Király Gáborról, aki a Belgium elleni nyolcaddöntőn 40 évesen és 86 naposan állt a magyar válogatott kapujában, ezzel a valaha volt legidősebb játékosa lett az Eb-k történetének. A Haladás kapusa a német Lothar Matthäus rekordját adta át a múltnak.

Az As felsorolásában helyet kapott még: az izlandi válogatott és szurkolói, az északír Will Griggről szóló dal, Antoine Griezmann, a marseille-i Vélodrome Stadion, a walesi válogatott, a belgák második számú meze, a Panini-matricák, Antonio Conte, illetve Franciaország, amiért házigazdaként (eddig) jelesre vizsgázott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik