A portugál szakíró elárulta, miben bízhatnak a mieink CR-ék ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 13:21
null
Cristiano Ronaldo és Portugália kiemelkedik a csoportból (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online két portugál újságírót kért meg arra, mondja el, milyen esélye van a válogatottaknak a 2016-os Európa-bajnokság F-csoportjában, ki juthat tovább a Portugália, Ausztria, Magyarország, Izland négyesből. Egyikük kevesebb, másikuk több esélyt ad a mieinknek.

„Nem azért mondom, mert portugál vagyok, de úgy vélem, mi vagyunk a legesélyesebbek a csoportban – mondta Pedro Ponte, a Record újságírója a Nemzeti Sport Online-nak. – Van néhány játékosunk, akik régóta együtt játszanak a válogatottban, és természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy nálunk van Cristiano Ronaldo.”

„A második helyre Ausztriát várom a csoportban, mivel a selejtezőben nagyszerűen játszott a nemzeti tizenegye, és olyan labdarúgói vannak, mint David Alaba vagy Marc Janko, aki rengeteg gólt szerez. Izland és Magyarország küzd majd vele a második helyért, és közülük előbbinek van egy kis előnye. Mi, portugálok azonosulni tudunk az izlandiakkal, mert nekünk is kis országunk van.”

Pedro Ponte úgy látja, ahogy Portugáliának 2000 és 2008 között volt egy aranygenerációja olyan játékosokkal, mint Luís Figo, Rui Costa, Joao Vieira Pinto, Maniche, Costinha, Deco, Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes vagy Pauleta most a Gylfi Sigurdsson vezette Izland esetében ez a helyzet.

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a magyarokat csak a negyedik helyre várom, a mieinket az elsőre, Ausztriát a másodikra és Izlandot a harmadikra.”

Joao Picanco, az A Bola újságírója nem látja ennyire sötéten a magyar válogatott esélyeit, sőt, elmondta azt is, miben bízhatunk a portugálok ellen.

Lehet azt mondani, hogy Magyarország a leggyengébb a csoportban, de én ezt nem így látom – mondta el Joao Picanco az NSO-nak. – Portugália ellen nem érzem, hogy lenne esélye, a mieink a csoport legnagyobb esélyesei, ha minden rendben megy, simán továbbjutunk. Mondom ezt annak ellenére, hogy sokszor rapszodikus a csapat játéka, és a védekezésünk sem tökéletes, egy lelkes, harcos ellenfél problémákat okozhat nekünk.”

„Magyarország mellett Ausztria is megteheti ezt. Mindkét válogatott erős csapatként. A portugálok legnagyobb problémája ezzel szemben az, hogy mindenki azt várja, hogy majd Cristiano Ronaldo megoldja… Már most látszik, hogy a következő generációnk jóval erősebb, mint a mostani. Egységesebb, keményebb, támadóbban futballt játszik és az eredményei is jobbak. Fernando Santos munkája nem győzött meg, ettől függetlenül úgy vélem, megnyerjük a csoportot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik