Villa utolérte Raúlt, Torres duplázott

Vágólapra másolva!
2010.09.03. 22:49
null
Villa (balra) a 66. mérkőzésén szerezte<br />meg 44. válogatottbeli gólját (Fotó: Reuters)
A vb- &eacute;s Eb-c&iacute;mv&eacute;dő spanyol v&aacute;logatott 4&ndash;0-ra győz&ouml;tt Liechtensteinben a 2012-es labdar&uacute;g&oacute; Eb-selejtezők p&eacute;nteki j&aacute;t&eacute;knapj&aacute;n az I-csoportban. David Villa megszerezte 44. g&oacute;lj&aacute;t a v&aacute;logatottban, ezzel be&eacute;rte a cs&uacute;cstart&oacute; Ra&uacute;lt.

A spanyolok kezdőcsapata két helyen változott meg a legutóbbi tétmérkőzésükhöz képest: a hollandok elleni vb-döntőn kezdő Carles Puyol és Pedro helyett Carlos Marchena és Fernando Torres volt ott ezúttal a vb- és Eb-címvédő gárdában.

A spanyolok az első pillanatoktól fogva hatalmas fölényben futballoztak, a hazaiak többnyire csak akkor értek labdába, amikor tisztáztak egy-egy vendéghelyzetnél. Csak idő kérdése volt, hogy mikor kap gólt az egyébként jól védő Peter Jehle, ez végül a 18. percben következett be, amikor Torres váltotta gólra Andrés Iniesta pompás passzát.

Szűk tíz perccel később már kettővel vezettek a spanyolok, mégpedig egy történelmi góllal, hiszen David Villa volt eredményes – remek lövéssel vette be Jehle kapuját –, akinek ez volt a 44. gólja a válogatott színeiben, ezzel pedig beérte az eddigi csúcstartó Raúlt. Villa a 66. mérkőzésén jutott el eddig, Raúlnak ehhez 97 fellépésre volt szüksége.

A vendégek a kétgólos előny birtokában sem vettek vissza a tempóból, számos helyzetet dolgoztak ki, ám a szünetig már nem született újabb gól.

A fordulás után azonban nem sokat kellett erre várni, ismét Torrest ünnepelhették a társak, aki szép egyéni teljesítmény után szerezte meg második találatát. A Liverpool csatárának ez volt az utolsó értékelhető momentuma, ugyanis nem sokkal később Vicente del Bosque lehívta a pályáról, és egy másik angliai légióst, David Silvát küldte a helyére.

A nyár óta a Manchester Cityt erősítő szélső nem sokat tétlenkedett, öt perccel később ugyanis már az ő neve is ott szerepelt a gólszerzők között.

Spanyolország tehát már 4–0-ra vezetett ekkor, és még volt fél óra a találkozóból, így egy kiütéses győzelem is benne volt a levegőben, ehhez képest az eredmény már nem változott, ám a spanyolok így is elégedettek lehetnek.

 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 
LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT
LIECHTENSTEIN–SPANYOLORSZÁG 0–4 (0–2)
Vaduz. V: Yildirim (török)
LIECHTENSTEIN: Jehle – Oehri (Vogt, a szünetben), Ma. Stocklasa, Mi. Stocklasa, Eberle (Rechsteiner, 45.) – Burgmeier, Wieser (R. Büchel, 82.), Polverino, Hasler – Erne, Frick. Szövetségi kapitány: Hans-Peter Zaugg
SPANYOLORSZÁG: Casillas – S. Ramos, Piqué, Marchena, Capdevila – Busquets, Xabi Alonso, Xavi (Fabregas, a szünetben), Iniesta (Pedro, 65.) – Villa, F. Torres (Silva, 57.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
G: Torres (18., 54.), Villa (26.), Silva (62.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik