Van Marwijk döntött, Van Persie a center az Eb-n, Huntelaar csere

Vágólapra másolva!
2012.06.03. 12:07
null
Az Eb-n is ez lehet a kép: a kezdő Van Persie le, Huntelaar csereként be (Fotó: Imago)
Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az északírek elleni felkészülési mérkőzést (6–0) követően meghozta döntését: Robin van Persie lesz az oranje centere az Európa-bajnokságon, Klaas-Jan Huntelaar a kispadra szorul.

„Néhány dologban megerősítést adtak a pályán látottak. Dánia ellen Robin van Persie-vel kezdünk. Ez nem jelenti azt, hogy Huntelaarnak végig a kispadon kell ülnie az Eb-n, elképzelhető, hogy lesz olyan meccs, amelyen a kezdőcsapatba kerül” – mondta Van Marwijk.


kerdes=Ön kit rakna centernek a holland kezdőbe?|opcio1=Van Persie-t|opcio2=Huntelaart|
cikkertekelo_szavazas
Szavazás

Ön kit rakna centernek a holland kezdőbe?

Van Persie-t Huntelaart

*/
mceBlockPasteEnd

A letört Huntelaar a hírt meghallva minden újságírót elhajtott Amszterdamban, és nem nyilatkozott, mondván, „nincs interjúadó kedvében”.

Az északírek elleni meccsen Van Persie két gólt szerzett és két gólpasszt is adott 57 perc alatt, Huntelaar eredménytelen volt 33 perc alatt.

„Klaas-Jan 5–0-nál állt be, már senki sem akart kockáztatni, megsérülni, és nem is erőltettük a támadásokat, így nem volt könnyű dolga” – mondta erről Wesley Sneijder, a hollandok irányító középpályása.

Huntelaar eddig 53 mérkőzésen 31 gólt szerzett az oranjéban (és ő volt 12 találattal az Eb-selejtezők gólkirálya is), Van Persie mérlege rosszabb, 65 találkozón 28 gól.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik