Ronaldo kikapcsolása a német siker kulcsa

Vágólapra másolva!
2012.06.09. 13:07
null
Cristiano Ronaldótól tartanak a németek (fotó: Action Images)
Címkék
Ma este rangadót rendeznek a labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában, ahol Németország és Portugália csap össze egymással. A luzitánok azt kérik, ne írják le őket előre, míg a németek Cristiano Ronaldo kikapcsolásában látják a győzelmi lehetőséget.

 

Rengeteg kritikát kapott a portugál válogatott a felkészülés alatt, a bíráló hangok főleg a törökök elleni elveszített mérkőzés után erősödtek fel.

„Ha legyőzzük Németországot, az talán elhallgattatná a kritikusokat. Szükségünk van arra, hogy az ország mögénk álljon. Ne temessenek el minket már a torna kezdete előtt! A végén vállaljuk a felelősséget, de előre ne ítélkezzenek fölöttünk!” – nyilatkozta Eduardo, a portugálok egyik kapusa.

Megszólalt Rui Costa, a válogatott egykori kiválósága is, aki három Európa-bajnokságon (1996, 2000, 2004) képviselte hazája színeit.

„Az önbizalomhiány már hagyomány Portugáliában. Márpedig önbizalomra és csapategységre szükség van, ha túl akarjuk élni ezt a csoportot.”


SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a Németország–Portugália mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A portugálok helyzetét megkönnyítheti, hogy a törökök elleni meccsen megsérült Nani a jelek szerint felépült, így nincs akadálya, hogy elfoglalja a helyét a jobb szélen.

A németeket tartják a mérkőzés esélyesének, de Joachim Löw szövetségi kapitány nem írja le a riválist.

„Négy vagy öt világklasszis játékosuk van. Az egyik legveszélyesebb csapat a kontrák terén, nagyon jól él azzal, ha az ellenfél elveszíti a labdát. Fontos, hogy a saját térfelükre szorítsuk, és az is, hogy ne veszítsük el a koncentrációnkat.”

A német játékosok szerint Cristiano Ronaldót kell kikapcsolni, ezzel kihúzzák a portugálok méregfogát.

„Cristiano Ronaldo a világ egyik legjobbja, így meg kell őt állítanunk. Ezt megoldottuk a legutóbbi meccsünkön, és újra megtennénk. El kell vennünk a kedvét a játéktól!” – nyilatkozta Lukas Podolski, míg Sami Khedira, Ronaldo realos csapattársa szerint szorosan kell fogni, nem szabad területet adni a portugál klasszisnak.

A német gárdában pályára léphet Per Mertesacker, aki az egyik edzésen csúnyán ütközött Jerome Boatenggel. Joachim Löw még nem döntött a csatárkérdésben, vagyis hogy Miroslav Klose vagy Mario Gomez kezd-e a portugálok ellen. Előbbi a szezon hajráját kihagyta sérülései miatt, és még mindig nem teljesen egészséges.

A két együttes négy évvel ezelőtt is találkozott egymással az Eb-n, akkor Bázelben 3–2-re nyertek a németek, és az akkor kezdőként szerepet kapó Klose is betalált a kapuba. Mario Gomez aznap a kispadon ülte végig a mérkőzést.

Portugáliában is csatárkérdés van, a dél-európaiak nem dúskálnak kiváló támadókban. Pauleta visszavonulása óta az aktuális kapitányok keresik azt a gólvágót, aki Cristiano Ronaldo méltó társa lehetne elöl. A szakértők szerint a 20 éves Nélson Oliveira lehet a hosszú távú megoldás a poszton, ám a németek ellen még Hélder Postiga kezdhet, aki négy évvel ezelőtt is pályára lépett csereként, és a hajrában eredményes is volt.

EURO 2012
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–PORTUGÁLIA –a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!
Lviv Aréna, Lviv, 20:45 (Tv: m1). Vezeti: Lannoy (Cano, Annonier – mindhárom francia)
NÉMETORSZÁG
Kapusok: 1 Manuel Neuer (Bayern München), 12Tim Wiese (Werder Bremen), 22Ron-Robert Zieler (Hannover)
Védők: 14 Holger Badstuber (Bayern München), 20Jerome Boateng (Bayern München), 4Benedikt Höwedes (Schalke), 5 Mats Hummels (Dortmund), 16Philipp Lahm (Bayern München), 17Per Mertesacker (Arsenal), 3Marcel Schmelzer (Dortmund)
Középpályások: 15 Lars Bender (Leverkusen), 19Mario Götze (Dortmund), 2Ilkay Gündogan (Dortmund), 6Sami Khedira (Real Madrid), 18 Toni Kroos (Bayern München), 13Thomas Müller (Bayern München), 8Mesut Özil (Real Madrid), 21Marco Reus (Mönchengladbach), 9Andre Schürrle (Leverkusen), 7Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
Támadók: 23 Mario Gomez (Bayern München), 11Miroslav Klose (Lazio), 10Lukas Podolski (Köln)
PORTUGÁLIA
Kapusok: 12 Rui Patrício (Sporting), 1 Eduardo (Benfica), 22Beto (CFR Cluj)
Védők: 21 Joao Pereira (Sporting), 19Miguel Lopes (Braga), 3Pepe (Real Madrid), 2Bruno Alves (Zenit), 14Rolando (Porto), 13Ricardo Costa (Valencia), 5Fábio Coentrao (Real Madrid)
Középpályások: 8 Joao Moutinho (Porto), 16Raul Meireles (Chelsea), 20Hugo Viana (Braga), 4Miguel Veloso (Genoa), 15Rúben Micael (Zaragoza), 6Custódio (Braga)
Támadók: 7 Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 17Nani (Manchester United), 10Ricardo Quaresma (Besiktas), 18Silvestre Varela (Porto), 9Hugo Almeida (Besiktas), 23Hélder Postiga (Zaragoza), 11Nélson Oliveira (Benfica)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik