Puyolt műteni kell, lemarad az Eb-ről!

Vágólapra másolva!
2012.05.08. 11:41
null
Puyol megsérült, így lemarad az Eb-ről (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona a hivatalos honlapján tette közzé, hogy Carles Puyol jobb térde megsérült, és a csapatkapitányt meg kell műteni. A védő várhatóan hat hétig lesz harcképtelen, ami azt jelenti, hogy lemarad a Király-kupa-döntőről, és minden bizonnyal a nyári Európa-bajnokságról is.

Rendkívül rossz hírt kaptak a Barcelona és a spanyol válogatott szurkolói: Carles Puyolt meg kell műteni, így lemarad a Barcelona spanyol Király-kupa-döntőjéről a Bilbao ellen, és várhatóan a nyári Európa-bajnokságon sem vehet részt a selecciónnal.

A Barca beszámolója szerint a katalánok csapatkapitánya már az Espanyol elleni hétvégi bajnokin fájdalmat érzett a jobb térdében, és „az orvosi vizsgálatok után az a döntés született, hogy május 12-én, szombaton artroszkópiás beavatkozást hajtanak végre rajta".

A műtétet az elismert szakorvos, Ramon Cugat vezeti majd, és a klubnál úgy vélik, hogy Puyol felépülése várhatóan hat hetet vesz majd igénybe.

Ez azt jelenti, hogy ha minden a várakozások szerint alakul, akkor a védő június 23-ára, az Eb-döntő előtti hétvégére lesz újra egészséges, így szinte biztosra vehető, hogy Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány nem számíthat rá.

DEL BOSQUE: NAGY KÁR ÉRTE

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nagyon csalódott volt Carles Puyol sérülése miatt.

 

„Carles Puyol nagyon értékes srác, tegnap este felhívott. A labdarúgás ilyen, az ő sérülése óriási kiesés számunkra. Attól függetlenül, hogy felborítja a terveimet vagy nem, ő egy karizmatikus és nagyon fontos figura, aki egy lépésre volt a századik válogatottságtól. Nagyszerű srác, nagy kár, hogy ezt történt vele" – mondta Vicente del Bosque a Marca napilap honlapjának.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik