Prandelli: Bárkivel felvesszük a versenyt

Vágólapra másolva!
2012.06.10. 12:26
null
Prandellin nem múlik az olaszok jó Eb-szereplése (Fotó: Reuters)
Címkék
Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban már elmondta, hogy nyugodtan alszik, annak ellenére, hogy csapata a címvédő Spanyolország ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon. A squadra azzurra trénere sajtótájékoztatóján bizakodva nyilatkozott, s az ibériaiak legyőzését sem tartja kizártnak. Vicente del Bosque spanyol tréner diplomatikusan beszélt a csoportrangadóról.

 

Az olaszok lehetséges kezdője
Az olaszok lehetséges kezdője

A tavaly decemberi, kijevi sorsolás után Prandelli felhívta tanítványai figyelmét, hogy dinamikusan, energikusan és robbanékonyan kell futballozniuk, ha le akarják győzni nyáron a spanyolokat. A címvédő ráadásul remek formában érkezett az Eb-re, ugyanis legutóbbi 14 tétmeccsén nem talált legyőzőre.

„Az edzések jól mentek, a felkészülésünk jól sikerült – nézett a Spanyolország elleni találkozó elébe Cesare Prandelli. – Ha csapatként működünk, felvehetjük a versenyt bárkivel. Megpróbáljuk a büntetőterületen kívül tartani a spanyolokat. Minden bizonnyal többet fogják birtokolni a labdát, ami problémát okozhat, de ha úgy futballozunk, ahogy az olasz válogatott igazán tud, akkor megbirkózunk az olyan együttesekkel is, mint Spanyolország.″

Passzta blog: Mit jelent, hogy _Nem ezt kell megnyernie Olaszországnak? Ez lehet két dolog: Elolvasom

Prandelli megerősítette, hogy a vádlisérüléssel bajlódó Andrea Barzagli helyett Daniele De Rossi játszik középhátvédet. Az olasz védelem legbiztosabb pontja, Gianluigi Buffon (a 34 éves kapus 114 mérkőzésen védte az itáliaiak kapuját) szerint Spanyolország az Eb legjobb csapata.

„Tiszteljük Spanyolországot. A legjobb csapat szinte mindig nyer a futballban, és a spanyolok a legjobbak – dicsérte udvariasan a címvédőt Gianluigi Buffon. – De ez nem mindig van így, néha mások győznek. A görögök kétezer-négyben esélyeseket legyőzve lettek bajnokok, és ugyanez sikerült korábban Dániának is. Ez reményt ad nekünk.″

Buffon kollégája, Iker Casillas kedves szavakkal beszélt a rutinos olasz kapusról, illetve a két csapat legutóbbi Eb-meccséről, amelyet 2008-ban a spanyolok nyertek meg tizenegyesekkel. A két gárda egymás elleni mérlege a squadra azzurra felé billen, ugyanis az eddigi 29 találkozóból csupán nyolcat nyertek meg a spanyolok – ebből hétszer tét nélküli összecsapást.

A várható spanyol tizenegy
A várható spanyol tizenegy

„Gigi nagyszerű ember. Korán befutott, nyolc vagy kilenc éve a világ három, vagy talán öt legjobb kapusa közé tartozik. Ez kissé furcsa, hiszen a legjobbak mindig változnak, de ő már egy jó ideje közéjük tartozik – méltatta olasz kollégáját Iker Casillas. – A legutóbbi Eb-n mi voltunk a favoritok Olaszország ellen, ám a rendes játékidő nem hozott gólt. A tizenegyeseknél a szerencse mellénk állt.″

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a jó kezdés fontosságát emelte ki a sajtónak adott nyilatkozatában, illetve beszélt a lehetséges kezdőcsapatról is.

„A csoportkörben az első meccs kiemelten fontos. Jól akarunk kezdeni, de tudjuk, hogy nagyon erős ellenfél vár ránk – foglalta össze gondolatait Vicente del Bosque. – Már döntöttem a kezdőcsapatról, de a játékosoknak nem árulom el, csak a mérkőzés előtt. Mindig vannak nehézségek ilyenkor, hiszen mindenki játszani akar. A felkészülés jól ment, készen állunk a megmérettetésre.″

EURO 2012
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SPANYOLORSZÁG–OLASZORSZÁG – a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n!
Gdansk, PGE Arena, 18.00 (Tv: m1). Vezeti: Kassai (Erős, Ring – mindhárom magyar)
SPANYOLORSZÁG
Kapusok: 1 Iker Casillas (Real Madrid), 12 Victor Valdés (Barcelona), 23 Pepe Reina (Liverpool)
Védők: 17 Álvaro Arbeloa (Real Madrid), 5 Juanfran (At. Madrid), 15 Sergio Ramos (Real Madrid), 3 Gerard Piqué (Barcelona), 2 Raúl Albiol (Real Madrid), 4 Javi Martínez (Bilbao), 18 Jordi Alba (Valencia)
Középpályások: 16 Sergio Busquets (Barcelona), 14 Xabi Alonso (Real Madrid), 8 Xavi Hernández (Barcelona), 6 Andrés Iniesta (Barcelona), 20 Santi Cazorla (Málaga), 13 Juan Mata (Chelsea), 21 David Silva (Man. City), 10 Cesc Fabregas (Barcelona)
Támadó: 22 Jesús Navas (Sevilla), 7 Pedro Rodríguez (Barcelona), 19 Fernando Llorente (Bilbao), 9 Fernando Torres (Chelsea), 11 Álvaro Negredo (Sevilla)
OLASZORSZÁG
Kapusok: 1 Gianluigi Buffon (Juventus), 14 Morgan De Sanctis (Napoli), 12 Salvatore Sirigu (PSG)
Védők: 7 Ignazio Abate (Milan), 6 Federico Balzaretti (Palermo), 15 Andrea Barzagli (Juventus), 19 Leonardo Bonucci (Juventus), 3 Giorgio Chiellini (Juventus), 2 Christian Maggio (Napoli), 4 Angelo Ogbonna (Torino)
Középpályások: 16 Daniele De Rossi (Roma), 22 Alessandro Diamanti (Bologna), 13 Emanuele Giaccherini (Juventus), 8 Claudio Marchisio (Juventus), 18 Riccardo Montolivo (Milan), 5 Thiago Motta (PSG), 23 Antonio Nocerino (Milan), 21 Andrea Pirlo (Juventus)
Támadók: 9 Mario Balotelli (Man. City), 17 Fabio Borini (Roma), 10 Antonio Cassano (Milan), 11 Antonio Di Natale (Udinese), 20 Sebastian Giovinco (Parma)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik