Nyolc spanyol olvasóink Eb-álomcsapatában

Vágólapra másolva!
2012.07.03. 17:10
null
Pirlo megelőzte Xavit olvasóinknál (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) hasonlóan mi is arra biztattuk olvasóinkat, állítsák össze a kontinenstorna álomcsapatát. A Nemzeti Sport Online-on szavazóknál masszív spanyol fölény alakult ki a kezdő tizenegyben, mindössze Mats Hummels, Mario Balotelli és Andrea Pirlo képviseli a többi válogatottat, ráadásul a kispadra is Vicente del Bosquét ültették. Az Eb legszebb góljának Danny Welbeck sarokkal szerzett találatát választották olvasóink.

A kapusoknál egyértelmű volt a helyzet, Iker Casillas (6839) és Gianluigi Buffon (2862) magasan kiemelkedett a mezőnyből, a spanyol első helye azonban nem forgott veszélyben.

A védelem jobb oldalán is spanyol kapta a legtöbb voksot, a Real Madridban szereplő Álvaro Arbeloa (3250) nem sokkal előzte meg Jerome Boatenget (2803), míg a torna egyik felfedezettjének tartott Theodor Gebre Selassie (1975) már „tisztes távolságból″ követte őket. A középső védőknél nem lehet megkérdőjelezni a klasszis teljesítményt nyújtó Mats Hummels (4351) „beválogatását", valamint Sergio Ramos (5815) szerepeltetését. A balhátvédeknél tarolt a Barcelonába visszatérő Jordi Alba (5226). Így csak Ramos közös az UEFA szavazásának hátvédsorával (Debuchy, Pepe, S. Ramos, Lahm).

A középpálya jobb oldalán szintén nagy fölénnyel került be David Silva (5195), aki az európai szövetségnél a bal oldalon szerepel. Az irányítóknál Andrea Pirlót (5702) tették be olvasóink, Xavira 2960 voks érkezett. A védekező középpályásoknál is spanyol–olasz csata dúlt, amit Xabi Alonso (3852) nyert meg Daniele De Rossival (2415) szemben. A bal oldalon az MVP-nek megválasztott Andrés Iniesta (5286) megelőzte Cristiano Ronaldót (4567), aki így is a legtöbb voksot kapta a kezdőbe be nem kerültek között.

A csatársorban az aranycipős Fernando Torres (3073), valamint az egész Eb egyik legtöbbet emlegetett figurája, Mario Balotelli (5849) kapott bizalmat olvasóinktól.

Az álomcsapat kispadjára Vicente del Bosquét (4635), a spanyolok sikerkapitányát ültetnék olvasóink.

A legszebb gólnak Danny Welbeck (1238) svédek elleni, sarokkal szerzett találatát látták szavazóink, nem sokkal megelőzve Zlatan Ibrahimovic (1157) franciák elleni kapásgólját.

WELBECK PAZAR SARKAZÁSA A SVÉDEKNEK

EURO 2012
AZ NSO OLVASÓINAK ÁLOMCSAPATA
Casillas – Arbeloa, Hummels, S. Ramos, J. Alba – D. Silva, Pirlo, Xabi Alonso, Iniesta – F. Torres, Balotelli. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
AZ UEFA SZAVAZÁSÁNAK ÁLOMCSAPATA
Casillas – Debuchy, Pepe, S. Ramos, Lahm – Dzagojev, Gerrard, Pirlo, D. Silva – Gomez, C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik