Németország gálázott Azerbajdzsán ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.07. 22:51
null
Két gólszerző, Klose és Podolski köszönti egymást – Khedira megy gratulálni (Fotó: Reuters)
A világbajnoki bronzérmes német válogatott második Európa-bajnoki selejtezőjét is győzelemmel zárta: Joachim Löw együttese 6–1-re ütötte ki Azerbajdzsánt, így az élen áll az A-csoportban.

A német válogatottal 1996-ban Európa-bajnoki címet szerző Berti Vogts nem tűnt túl magabiztosnak a Németország–Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtező előtt. A szakember ugyanis ezúttal nem a friss világbajnoki bronzérmes Nationalelf kispadján, hanem a világranglistán a 105. helyet elfoglaló „keletiekén" ült.

Vogts arra számított, hogy Joachim Löw együttese „oktatni" fogja övéit, de ehhez képest a kölni közönségnek a 28. percig kellett várnia az első hazai gólra: a 11. percben csereként beálló Heiko Westermann volt eredményes. A félidő hajrájára azonban bekövetkezett az, amitől Vogts mester tartott: az azeriek szétzuhantak, és ezt a németek két gól formájában büntették – gyakorlatilag eldöntve a három pont sorsát. Először a hazai közönség előtt szereplő (és az előző selejtezőn gyengén játszó) Lukas Podolski, majd Miroslav Klose volt eredményes.

A folytatásban a Nationalelf visszavett a tempóból, főleg, hogy kevéssel a szünetet követően egy öngóllal tovább növelte előnyét. Így még az is belefért, hogy Azerbajdzsán szépítsen, de a németek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Sőt a hajrában ismét felpörögtek az események: előbb Holger Badstuber szerezte meg első gólját a válogatottban, majd Miroslav Klose szép támadás végén pályafutása során 55. alkalommal is kapuba talált, ezzel beérte a német örök-góllövőlistán a valaha volt legeredményesebb NDK-s labdarúgót, Joachim Streichet – és már csak a Nemzet bombázója, Gerd Müller van előtte a vonatkozó rangsorban.

GÁLÁZTAK A NÉMETEK
 

 

 LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A-CSOPORT
NÉMETORSZÁG–AZERBAJDZSÁN 6–1 (3–0)
Köln. V: Strömbergsson (svéd)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Riether, Mertesacker (Westermann, 11.), Badstuber, Lahm – Schweinsteiger (Cacau, 78.), Khedira – Th. Müller (Marin, 62.), Özil, Podolski – Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
AZERBAJDZSÁN: K. Agayev – Medvedev, R. F. Sadygov, Yunisoglu (V. Huseynov, 56.), Allahverdiyev – Dzavadov, Shukurov, Nadyrov (Abdullayev, 85.), Melikov, Chertoganov (R. A. Sadygov, 64.) – S. Abbasov. Szövetségi kapitány: Berti Vogts
G: Westermann (28.), Podolski (45+1.), Klose (45+3., 92.), R. F. Sadygov (53. – öngól), Badstuber (86.), ill. Dzhavadov (57.)

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 7–1 +6  6
2. Törökország 2 2 6–2 +4  6
3. Ausztria 1 1 2–0 +2  3
4. Belgium 2 2 2–4 –2  0
5. Azerbajdzsán 1 1 1–6 –5  0
6. Kazahsztán 2 2 0–5 –5  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik