Németország egy félidei játékkal is könnyedén nyert

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 21:52
null
Thomas Müller kétszer is eredményes volt Kazahsztán ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
A 2012-es Európa-bajnokság A jelű selejtezőcsoportjában Németország Miroslav Klose és Thomas Müller duplájával 4–0-ra nyert Kazahsztán ellen.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első góljára, és talán senki nem lepődött meg azon, hogy a hazai környezetben játszó vb-bronzérmes németek szerezték ezt. Bastian Schweinsteiger ívelt be balról, az oldalvonalról egy szabadrúgást a harmadik percben, a kapu előtt pedig a válogatottban a 60. gólját jegyző Miroslav Klose tette bele jól a lábát, ezzel ő lett a negyedik európai labdarúgó, aki hatvan vagy annál több találatot szerzett hazája színeiben. Nála csak a szintén német válogatott Gerd Müller (68), valamint az Aranycsapat két tagja, Puskás Ferenc (84) és Kocsis Sándor (75) szerzett több gólt nemzeti csapatában.

A találkozó fő esélyeseként az első félidőben sorra dolgozta ki helyzeteit a Nationalelf, melynek eredménye két további gól lett. Mindkét alkalommal a fiatal Thomas Müller neve kerülhetett fel az eredményjelzőre: előbb Mesut Özil jobb oldali szabadrúgását csúsztatta a hosszú sarokba fejjel, majd ugyancsak a török származású középpályás elegáns beadásából volt eredményes, miután mellel levette a labdát és jobbal a hálóba lőtt közelről. A szünetben tehát 3–0-s német vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Mintha kicsit visszavettek volna Joachim Löw legényei a második félidőre, ugyanis mutatott játékuk már nem volt olyan brillírozó, mint azt az első játékrészben megszokhattuk, ez pedig a helyzetek számán is meglátszott. A kazahok ezt kihasználva igyekeztek zavart kelteni Manuel Neuer kapuja előtt, de a Schalke kapusa magabiztosan őrizte hálóját – még ha nagy bravúrt nem is kellett bemutatnia.

A kaiserslauterni közönség egyértelműen kedvenceik tudtára adta, hogy nem elégedettek a második félidei teljesítményeikkel, Öziléket többször ki is fütyülték. Löw a hajrában még két fiatal játékosának – Toni Kroosnak és Mario Götzének – is lehetőséget adott, akik néhány perc alatt szinte több gondot okoztak a kazah védőknek, mint a teljes német válogatott a második negyvenöt perc során.

A hazaiak becsületét Klose mentette meg, miután a 88. percben egy kavarodás után a kapuba passzolta Sami Khedira átadását az ötösön belülről, ezzel beállítva a 4–0-s végeredményt.

EURO 2012, A-CSOPORT
NÉMETORSZÁG–KAZAHSZTÁN 4–0 (3–0)
Kaiserslautern, Fritz Walter Stadion, 20.00 (A-csoport) V: Sztavrev (macedón)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Lahm, Mertesacker, Badstuber, Aogo – Khedira, Schweinsteiger (Kroos, 77. ) – Özil, Müller (Götze, 78.), Podolski (Gomez, 65.) – Klose. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
KAZAHSZTÁN: Lorija – Csicsulin, Abdulin, Csernyisov, Iriszmetov, – Getyerijev (Osztyapenki, 81), Nurgalijev (Kukejev, 60.), Konyisbajev, Nurdauletov – Zsumaszkalijev (Bajzsanov, a szünetben) – Hizsnyicsenko. Szövetségi kapitány: Miroslav Beránek
G: Klose (3., 88.), Müller (25., 43.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 5 5 17–1 +16 15
2. Belgium 5 2 1 2 10–8 +2 7
3. Ausztria 4 2 1 1 9–6 +3 7
4. Törökország 4 2 2 6–6 0 6
5. Azerbajdzsán 3 1 2 2–9 –7 3
6. Kazahsztán 5 5 0–14 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik