Huntelaar szinte mindent kihagyott, szinte...

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 22:31
null
Kuyt gratulálhatott Huntelaarnak (Fotó: Action Images)
Egygólos győzelmet aratott a holland labdarúgó-válogatott Moldova ellen az Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában. A magyarokkal egy hatosban lévő két csapat összecsapásán az oranje rengeteg helyzetet kihagyott, de Klaas-Jan Huntelaar gólja 1–0-s győzelmet ért a világbajnoki ezüstérmesnek.

Wesley Sneijder büszkélkedhetett a játéknap előtt azzal, hogy az ellenfél térfelén a legtöbb labdát ő játszotta meg az egész európai mezőnyből. Az Aranylabda egyik várományosa Moldova ellen is remekül teljesített – akárcsak az egész csapat.

Az, hogy az oranje csak egygólos előnnyel vonulhatott a szünetre, elsősorban gyenge helyzetkihasználásának köszönhető.

Pedig Klaas-Jan Huntelaar a mostani mérkőzés előtt összesen ötször találta el az ellenfél kapuját, ez a szám pedig tökéletesen egybevágott a csatár mostani Eb-selejtezősorozatban szerzett góljainak számával.

Huntelaar a Moldova elleni találkozón már rontott helyzetkihasználásán: alig telt el negyedóra, amikor Stanislav Namasco védte hatalmas bravúrral a csatár közeli próbálkozását. Egy perccel később pedig Rafael Van der Vaart bal oldali szöglete után Huntelaar gyakorlatilag az üres kapu fölé fejelt.

A hazaiak csak távoli próbálkozásokig jutottak el a mérkőzést végig irányító hollandok ellen, akik jóval többet birtokolták a labdát.

A 37. percben aztán megtört a jég: a Schalke klasszisa remekül vette át Van der Vaart bokapasszát, majd kilőtte a hosszú alsót. Huntelaar lövése után a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé. 0–1

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Előbb Sneijder tekerését védte hatalmas bravúrral a hazai kapus, majd Johnny Heitinga fejese csattant a kapufán.

A moldovaiak továbbra is nagyon nehezen kerültek helyzetbe, de a futballban egygólos előnyben nem lehet nyugodt egy csapat sem. A hollandok sem voltak azok, de a mindent eldöntő találatot csak nem tudták begyötörni. Pedig a 77. percben Huntelaar ismét teljesen üresen fejelhetett. Ezúttal is pontatlanul.

A folytatásban sem született újabb gól, a holland csapat három mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot.

EURO 2012, E-CSOPORT 
MOLDOVA–HOLLANDIA 0–1 (0–1)
Chisinau. V: Meyer (német)
MOLDOVA: Namasco – Bolohan, Epureanu, Golovatenco, Racu – Suvorov, Doros (Josan, 78.), Bordian, Cebotaru (Andronic, 69.), Bulgaru – Frunza (Bugaev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Gavrila Balint
HOLLANDIA: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Pieters – Van Bommel, Afellay (Emanuelson, 90.) – Kuyt, Sneijder, Van der Vaart – Huntelaar. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Gólszerző: Huntelaar (37.)
AZ ÁLLÁS 
1. Hollandia 3 3 8–1 +7  9
2. Svédország 2 2 8–0 +8  6
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10–3 +7  6
4. Moldova 3 1 2 3–3 0 3
5. Finnország 2 2 1–4 –3  0
6. San Marino 3 3 0–19 –19  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik