Huntelaar ontja a gólokat, Hollandia ismét győzött

Vágólapra másolva!
2010.09.07. 22:26
A magyar válogatottal egy csoportban szereplő Hollandia második mérkőzését is megnyerte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. A világbajnoki ezüstérmes oranjét ezúttal is Klaas-Jan Huntelaar repítette: a Schalke támadója szerezte csapata mindkét gólját.

Huntelaar első gólját szerzi Finnország ellen (Fotó: Reuters)
Huntelaar első gólját szerzi Finnország ellen (Fotó: Reuters)
Huntelaar első gólját szerzi Finnország ellen (Fotó: Reuters)
Huntelaar első gólját szerzi Finnország ellen (Fotó: Reuters)
Huntelaar első gólját szerzi Finnország ellen (Fotó: Reuters)

Dirk Kuyt tegnapi sérülése (a Liverpool támadója egy rosszul sikerült ollózási kísérlet miatt négy hétig lesz harcképtelen) nem túlságosan vetette vissza a holland válogatottat, Klaas-Jan Huntelaar ugyanis ott folytatta a gólszerzést a finnek elleni selejtezőn, ahol San Marino ellen abbahagyta.

A Schalke támadója már a hetedik percben megszerezte a vezetést a világbajnoki ezüstérmesnek: fejjel volt eredményes, a gólpasszt a világbajnokságon nagyszerű teljesítményt nyújtó Wesley Sneijder jegyezte. Huntelaar az első negyedóra végén tizenegyesből ismét betalált (a játékvezető egyébként azért ítélt büntetőt, mert a tizenhatoson belülre betörő Mark van Bommelt megütötték).

Elképzelhető, hogy a Feyenoord stadionjába kilátogató nézők közül néhányan ekkor már lefutottnak tekintették a találkozót, de nem úgy a finnek, akik a 18. percben Mikael Forssell találatával szépítettek – a Hannover támadója egy jobb oldalról érkező szögletet követően fejelt Marteen Stekelenburg hálójába.

A folytatásban azonban már nem esett több gól, így Hollandia két mérkőzést követően százszázalékos az E-csoportban, Huntelaar pedig elképesztő formában van: az eddigi két selejtezőn ötször volt eredményes.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 

 

 LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
HOLLANDIA–FINNORSZÁG 2–1 (2–1)
Rotterdam. V: Nyikolajev (orosz)
HOLLANDIA: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Anita – Van Bommel, De Jong – Afellay (Lens, 74.), Sneijder, Van der Vaart (Elia, 64.) – Huntelaar (Van Nistelrooy, 82.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
FINNORSZÁG: Fredrikson – Pasanen, Moisander, Lampi, Väyrynen – R. Eremenko, Hämäläinen (Porokara, 46.), Sparv, Heikkinen, Sjölund (Johansson, 69.)– Forssell (A. Eremenko, 81.). Szövetségi kapitány: Stuart Baxter
G: Huntelaar (7., 16. – a másodikat 11-esből), ill. Forssell (18.)

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország2 28–0+8 6
2. Hollandia2 27–1+6 6
3. MAGYARORSZÁG2 112–3–1 3
4. Moldova2 113–2+1 3
5. Finnország2 21–4–3 0
6. San Marino2 20–11–11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik