Hodgson a svédek ellen már bevetheti Carrollt is

Vágólapra másolva!
2012.06.15. 13:28
null
Az angol és a svéd szurkolók már csütörtökön, a kijevi szurkolói zónában összecsaptak (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjában a Svédország–Anglia találkozó vesztesénél a szövetség titkára elkezdheti lefoglalni az igen közeli, hazafelé tartó útra a jegyeket. A „háromoroszlánosok” még mindig nélkülözik Wayne Rooneyt, a skandinávoknál viszont felépült a keret nagy-nagy kedvence, Zlatan Ibrahimovic.

A svédek háza táján már jó ideje minden arról szól, hogy mire lesz képes, játszik-e vagy éppen kivel kelt birokra Zlatan Ibrahimovic, és erre a hétre mindegyik kategóriára jutott nóvum. Egyesek szerint „totális anarchia" jellemzi a svéd tábort, ellenséges a légkör egyes labdarúgók között, és ezt az edzők nem tudták enyhíteni – ezt jelzi egy újabb Ibrahimovic–Olof Mellberg affér (ők már régi haragosok), amely amiatt robbant ki, hogy a támadó összezördült Marcus Allbäckkel, az egyik segédedzővel. Akivel a változatosság kedvéért szintén „ősi ellenségek", egykori riválisok...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a svéd-angol mérkőzést?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Zlatan rendben van" – mondta tömören az északiakat irányító Erik Hamrén, igaz, a szakember arra nem tért ki, hogy a támadó fizikai vagy szellemi állapotára gondolt-e. Hamrén alighanem változtat a középpályáján, és a csődöt mondó Rasmus Elm helyén a rutinos veteránt, Anders Svenssont játszatja majd a tengelyben, Kim Källström mellett.

A védelem közepén Jonas Olsson kaphat majd szerepet, aki már egy jó ideje Angliában futballozik, Andreas Granqvist pedig így kikerül középről a védelem jobb szélére.

„Jó előérzeteim vannak – mondta a találkozó előtt Hamrén, aki abban is bízhat, hogy több mint tízezer svéd szurkoló támogatja, lelkesíti majd őket a helyszínen. – Az ukránok elleni vereség kínjait hamar elfelejtettük, játékosaimat meglátogatták a családtagjaik, ki tudtak kapcsolódni picit. Az edzéseken jól teljesítettek, és a tréningeken a szurkolók is megjelentek, ami feltöltött minket energiával. A selejtezők végén is így álltunk, mint most, akkor a finnek és a hollandok ellen kellett mindenképpen nyernünk. Megcsináltuk, és ez jó alapokat nyújt nekünk a mostani helyzetünkre.”

No és azt se feledjük, hogy Ibrahimovic rigolyáihoz is hozzáedződtek már…

Az angol válogatottban Paul Gascoigne visszavonulása óta nincs olyan „arc", mint Ibrahimovic, pedig sokért nem adná az angol bulvársajtó, amelynek így a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón be kellett érnie a színes egyéniségnek éppen nem mondható kapitánnyal, Roy Hodgsonnal.

„A franciák ellen elsősorban kontratámadásokból volt esélyünk a gólszerzésre, de a befejezésnél nem bizonyultunk elég pontosnak. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az utolsó passzt és a befejezést is halálos pontossággal kell végrehajtanunk – így az egyébként korábban Svédországban is dolgozó, sőt, nevet magának tulajdonképpen ott szerző mester. – Ezen a szinten nehéz gólhelyzetet kidolgozni, ám ezen dolgozunk. A rögzített helyzetek nagyon fontosak, és tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan a svédek is nagyon veszélyesek ezen a területen. A franciák is sok veszélyt jelentettek, erre számítok a svédektől is, nagyon kell figyelnünk."

Az angol sajtó szerint kapitányuk egy helyen tervez változtatást a franciák elleni kezdőhöz képest, Alex Oxlade-Chamberlain helyett a tavaszi idény végére formába lendülő Andy Carroll kezd, azaz a „háromoroszlánosok” átállnak a kétcsatáros játékra. Carroll és Danny Welbeck támad elöl, Ashley Young pedig kikerül a szélre, s James Milnerrel együtt onnan segítik a támadásokat.

Gondot okozhat Scott Parker és Steven Gerrard kisebb sérülése, őket Jordan Henderson, Milner vagy Phil Jones helyettesítheti a középpálya közepén.

„Készen állok, hogy pályára lépjek" – mondta a Liverpoolban az elmúlt idényben bizony nem parádézó Henderson, hozzátéve, hogy azért azzal is elégedett lenne, ha csak 15 percet kapna.

Ne feledjük, nemrégiben még Frank Lampard, Jack Wilshere és Gareth Barry is bevethető volt itt…

„Jók a svédek, de azért nem ők a franciák. Ha úgy játszunk, mint a franciák ellen, az éppen elég lesz a győzelemhez – adta meg a siker receptjét Steven Gerrard. – Elégedett vagyok azzal, ahogyan kezdtünk ellenük, és egészen biztos vagyok abban, hogy a svédek elleni mérkőzés után négy ponttal rendelkezünk majd. Megnéztünk egy pár videót Ibrahimovicról, és oda fogunk rá figyelni, de nem ő egyedül alkotja a svéd válogatottat!"

Sőt, már a titkát is megfejtette neves elődje, Alan Shearer, aki szerint az arrogancia a gólzsák igazi hajtóanyaga...

EURO 2012
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SVÉDORSZÁG–ANGLIA – a találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak az NSO-n
Kijev, Olimpiai Stadion, 20.45 (Tv: m1). Vezeti: Skomina (szlovén)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ukrajna112–1+13
2. Anglia111–101
2. Franciaország111–101
4. Svédország111–2–10

 

SVÉDORSZÁG
Kapusok:23Pär Hansson (Helsingborg), 1Andreas Isaksson (PSV), 12Johan Wiland (FC Köbenhavn)
Védők:15Mikael Antonsson (Bologna), 4AndreasGranqvist (Genoa), 2MikaelLustig (Celtic), 3 Olof Mellberg (Olympiakosz), 13Jonas Olsson (West Bromwich), 5 Martin Olsson (Blackburn), 17Behrang Safari (Anderlecht)
Középpályások: 19 Emir Bajrami (Twente), 6 Rasmus Elm (AZ), 18SamuelHolmén (Istanbul BB), 9Kim Källström (Lyon), 7 Sebastian Larsson (Sunderland), 8Anders Svensson (Elfsborg), 16 Pontus Wernbloom (CSZKA Moszkva), 21 Christian Wilhelmsson (al-Hilal)
Támadók: 11 Johan Elmander (Galatasaray), 14Tobias Hysén (IFK Göteborg), 10Zlatan Ibrahimovic (Milan), 22Markus Rosenberg (Werder Bremen), 20 Ola Toivonen (PSV)
ANGLIA
Kapusok:23 Jack Butland (Birmingham City), 13 Robert Green (West Ham), 1 Joe Hart (Man. City)
Védők: 12 Leighton Baines (Everton), 5 Martin Kelly (Liverpool), 3 Ashley Cole (Chelsea), 18 Phil Jagielka (Everton), 2 Glen Johnson (Liverpool), 14 Phil Jones (Man. Utd.), 15 Joleon Lescott (Man. City), 6John Terry (Chelsea)
Középpályások: 19 Stewart Downing (Liverpool), 4 Steven Gerrard (Liverpool), 8 Jordan Henderson (Liverpool), 16 James Milner (Man. City), 20 Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), 17 Scott Parker (Tottenham), 7 Theo Walcott (Arsenal), 11 Ashley Young (Man. Utd.)
Csatárok: 9 Andy Carroll (Liverpool), 21 Jermain Defoe (Tottenham), 10 Wayne Rooney (Man. Utd.), 22 Danny Welbeck (Man. Utd.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik