Nemzetisport.hu 2010.09.02 16:10 Frissítve: 2013.05.22 01:37

Hamrén: Úgy állok a meccshez, hogy győzni fogunk

A Svédország–Magyarország holnapi Eb-selejtezőn mindkét ország nemzeti csapatának szövetségi kapitánya első tétmérkőzésén vesz részt a válogatott élén. Erik Hamrén mai sajtótájékoztatóján elmondta, eddig sikeresek voltak a bemutatkozásai. Zlatan Ibrahimovic ezúttal hamarabb eldöntené a találkozót, mint a korábbi mérkőzéseken.

Hamrén győztes debütálásra készül (Fotó: Action Images)

Erik Hamrén első tétmérkőzésére készül a svéd válogatott élén a mieink ellen. A szakember magabiztos, és győzelemre készül, de tisztában van vele, melyek lesznek a következményei egy vereségnek.

„Dániában és Norvégiában is megnyertem a bemutatkozó mérkőzésemet a klubcsapataimnál. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy győznünk kell, és tudom, melyek a következményei, ha nem nyerünk a magyarok ellen” – mondta Hamrén a mai sajtótájékoztatón.

EURO 2012-ADATBANK
Menetrend, lebonyolítás: mindent az Euro 2012 selejtezőiről!

„Egy bokszolóhoz tudom hasonlítani magam, aki a nagy meccsre készül, és így úgy állok az összecsapáshoz, hogy győzni fogunk. Tavaly mindössze két meccset veszítettem el, az idén pedig veretlen vagyok, és ez igaz mind a válogatottra, mind klubszinten” – mondta a szakember.

Zlatan Ibrahimovic, a svédek ásza kissé óvatosabb volt: az AC Milanhoz igazolt támadó reméli, hogy ezúttal gyorsan el tudják dönteni a mieink elleni mérkőzést.

„Most kezdődik az igazi munka, nem engedhetünk meg magunknak hibákat. Szerintem izgalmas lesz a pénteki találkozó. Ez az első tétmeccse Eriknek a válogatottal, és nagy különbség van a felkészülési meccsek és az Európa-bajnoki selejtező között. A magyarok elleni összecsapások általában az utolsó pillanatban dőlnek el, reméljük, ezúttal hamarabb lezárhatjuk a meccset” – mondta Ibrahimovic.

A svéd támadó az utóbbi években több alkalommal is játszott a magyar válogatott ellen, és kétszer bevette a mieink kapuját a Puskás Ferenc Stadionban.

„Jó eredményeket értünk el a magyarok ellen, de nem szabad lebecsülnünk őket. Tisztelni kell az ellenfelet, mert bármi megtörténhet. De itthon játszunk, jó a csapatunk, jók a játékosok. A szerencse nélkül is nyernünk kellene ellenük. Nagyon fontos a jó kezdés, mivel azzal nyomást gyakorolhatunk a csoport többi tagjára” – mondta a támadó.