Euro 2012: spanyol játékvezető dirigál az Eb első meccsén

Vágólapra másolva!
2012.06.05. 22:51
Címkék
Carlos Velasco Carballo személyében spanyol játékvezetőt jelölt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Európa-bajnokság nyitó mérkőzésére. A Lengyelország–Görögország találkozót péntek 18 órától rendezik Varsóban.



A 41 éves spanyol sípmester a májusi Chelsea–Bayern München Bajnokok Ligája-döntőn negyedik játékvezetőként segítette a portugál Pedro Proenca munkáját.

A 41 éves spanyol sípmester a májusi Chelsea–Bayern München Bajnokok Ligája-döntőn negyedik játékvezetőként segítette a portugál Pedro Proenca munkáját.

Az UEFA egyelőre csak a nyitó mérkőzés küldését hozta nyilvánosságra.

CARLOS VELASCO CARBALLO PÁLYAFUTÁSA

A spanyol játékvezető igazi villámkarriert futott be a nemzetközi porondon. 2008-ban került oda a FIFA-kerettagok közé, és akárcsak Kassai Viktor, úgy ő is a 2010–2011-es éveket sorolhatja pályafutása csúcsának.

Az odahaza sokat bírált, a statisztikák által nagy lapmágusnak tekinthető Velasco Carballo 2010 őszén mutatkozott be a BL-ben, de olyan magabiztosan vezetett, hogy a Schalke–Manchester United-elődöntőt is rábízták. Sőt, hogy még szebb legyen számára ez a szezon, rögtön utána megkapta a Porto–Braga Európa-liga-döntőt is. Az első igazán komoly évében két ilyen meccs: erre szokták mondani, hogy nem rossz…


Ilyen előzmények ellenére sem volt biztos az Eb-részvétele, hiszen olyan ellenlábasa volt, mint a rutinosabb (bár két évvel fiatalabb), vb-t is megjárt Alberto Undiano Mallenco. Őt azonban a gyengébb dél-afrikai szereplés után kissé parkolópályára tette az európai szövetség, így nyílhatott meg az út Velasco Carballo előtt.

A nagy tornákat tekintve újonc madridi játékvezető most leteheti névjegyét, de neki is meg kell birkóznia azzal, mint például Nicola Rizzolinak, Wolfgang Starknak vagy éppen Howard Webbnek: hogy éppen saját válogatottja miatt nem jut túl messzire.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik