Euro 2012: rekord a sorozatban megnyert 15. német tétmeccs

Vágólapra másolva!
2012.06.22. 23:29
Címkék
Németország az esélyeknek megfelelően 4–2-re legyőzte Görögországot a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A Nationalelf sorozatban 15. tétmérkőzését nyerte meg, amivel rekordot állított fel. A csodás széria a 2010-es világbajnokság bronzmeccsén kezdődött – amelyen a németek 3–2-re legyőzték Uruguayt –, majd az Eb-selejtezőkben folytatódott, és még most, az Európa-bajnokságon is tart.

A Sami Khedira által lőtt gól volt az ötödik, amelyet Real Madrid-játékos szerzett ezen az Eb-n, így a királyi gárda futballistái beérték eredményességben a VfL Wolfsburgot.Sami Khedira által lőtt gól volt az ötödik, amelyet Real Madrid-játékos szerzett ezen az Eb-n, így a királyi gárda futballistái beérték eredményességben a VfL Wolfsburgot.

Miroslav Klose 17. találatát jegyezte nagy tornákon (Eb, vb) – ezekből 10-et fejjel szerzett! –, s már csak egy gólra van attól, hogy beállítsa Gerd Müller rekordját (18).

A 2012-es Európa-bajnokságon eddig két büntetőt ítéltek meg – mindkettőt Görögország javára. Az elsőt kihagyta Fernando Santos csapata, a másodikat értékesítette.

Németország először szerzett négy gólt a rendes játékidőben Európa-bajnoki mérkőzésen.

A németek sorozatban negyedik nagy nemzetközi tornájukon (Eb, vb) jutottak be az elődöntőbe.

A Nationalelf uralta a Görögország elleni találkozót: a labdát 78 százalékban birtokolta Joachim Löw csapata, ami rekord az Eb-n – az eddigi legmagasabb labdabirtoklási arányt Spanyolország produkálta Írország ellen (69 százalék).

Philipp Lahm lett a negyedik német csapatkapitány, aki gólt tudott szerezni az Eb-n: előtte ez Jürgen Klinsmannak, Lothar Matthäusnak és Michael Ballacknak sikerült.

Joachim Löwnek ez volt a 83. mérkőzése a Nationalelf élén: eddig 57 győzelmet könyvelt el a német válogatott az ő vezetésével, s mindössze 12 vereséget. Löwnél csak három szakember irányította több meccsen a német válogatottat: Berti Vogts (102), Helmut Schön (139) és Sepp Herberger (167).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik