Euro 2012: Prandelli szerint, ha az a jó, akkor távolmaradnak

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 14:13
null
Cesare Prandelli feláldozná az Eb-szereplést az olasz futball megtisztulásáért (Fotó: Reuters)
Címkék
Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, ha az szolgálja a sportág érdekeit, hogy ne vegyenek részt az Európa-bajnokságon, akkor nekik nem okoz gondot a visszalépés.

 

„Ha azt mondják nekünk, hogy az szolgálja az olasz labdarúgás érdekeit, hogy ne vegyünk részt az Eb-n, akkor nem okoz nekünk gondot a visszalépés. Szeretnék csak a fociról beszélni, de a történtek után másról is szót kell ejtenünk" – mondta Prandelli a Rai televíziónak, hozzátéve, hogy aki érintetté válik a bundaügyben, az természetesen nem vehet részt az Eb-n, de amíg valakiről be nem bizonyosodik, megilleti az ártatlanság vélelme.

Az igazsághoz tartozik, hogy sem az UEFA, sem az olasz szövetség részéről nem vetődött fel eddig, hogy a gyűrűző botrányok miatt az olasz válogatottnak vissza kellene lépnie az Európa-bajnokságtól.

Mint ismert, az elmúlt napokban ismét a hírek középpontjába került az olasz bundabotrány, melynek fejleményeként hétfőn több embert őrizetbe vettek – köztük Stefano Maurit, a Lazio csapatkapitányát –, illetve többen gyanúba keveredtek, így Antonio Conte, a bajnok Juventus vezetőedzője és Domenico Criscito, a válogatott védője is.

Az orosz Zenitben szereplő játékos ezek után kikerült a keretből, ugyanakkor a 23 fős Eb-re utazó csapatból a helyi lapok a Juventust erősítő Leonardo Bonuccit és Gianluigi Buffont is összefüggésbe hozták a nyomozással.

A Juventus két játékosa közül Buffon ügyvédje csütörtökön kategorikusan cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a kapus 2010-ben 1.5 millió euró értékben kötött volna gyanús fogadásokat. Az ügyvéd kijelentette, Buffon ellen semmilyen nyomozás nem folyik.

Bonuccit még a Bari játékosaként egy Udinese elleni meccsel kapcsolatban érték vádat, a védő azonban tagadja ezeket.

„A Juventus két játékosa ellen nem folyik nyomozás” – szögezte le Prandelli.

Az olasz rendőrség hétfői közleménye szerint öt személyt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú szerint kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. A hatóságok közlése szerint összesen 19 embert fogtak el, Maurin kívül köztük van Omar Milanetto, a Genoa korábbi középpályása is.

Mario Monti miniszterelnök a fejlemények után nemrég azzal állt elő, hogy akár több évre szüneteltethetik is a bajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik