Euro 2012: fellebbeznek az oroszok a büntetés ellen

Vágólapra másolva!
2012.06.13. 23:28
Címkék
Szergej Furszenko, az Orosz Labdarúgó-szövetség elnöke szerdán elmondta, fellebbeznek az UEFA által rájuk kirótt büntetés ellen.

 

Az UEFA az orosz szurkolók rendbontása miatt 120 ezer eurós pénzbüntetéssel, valamint a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőire érvényes pontlevonással sújtotta az orosz szövetséget, igaz, az utóbbi tételt felfüggesztette a következő Eb-selejtezősorozat végéig.

„Fellebbezést nyújtunk be az UEFA által ránk kirótt, felfüggesztett hatpontos büntetés ellen” – idézi a RIA Novosztyi hírügynökség Szergej Furszenkót.

Az orosz válogatottal Lengyelországban tartózkodó elöljáró a fellebbezési szándékuk bejelentése mellett elismerte, hogy megérdemlik a büntetést, amit azért kaptak, mert szurkolóik négy rendezőt megvertek a csehek elleni mérkőzésük előtt.

„Az embernek embernek kell maradnia, minden körülmény között” – mondta ezzel kapcsolatban Furszenko.

Az orosz drukkerek nemcsak erőszakos cselekedetükkel haragították magukra az európai szövetséget, hanem azzal is, hogy pirotechnikai eszközöket használtak, valamint „Orosz Birodalom” feliratú transzparensekkel jelentek meg, ami az UEFA szerint provokációként hathat a volt keleti blokk országaiban, így a lengyeleknél is.

„Nagyon idegesítő, ha a csapatnak kell bűnhődnie a szurkolói nem megfelelő viselkedése miatt” – tette hozzá az orosz futballszövetség első embere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik