Euro 2012: az UEFA nem tesz említést Kassaiék hibájáról

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.06.20. 13:42
Címkék
Noha a világsajtó arról cikkezik, hogy Kassai Viktor nem adta meg a társrendező Ukrajna gólját az angolok ellen 1–0-ra elveszített csoporttalálkozón a labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapján, az európai szövetség (UEFA) nem tesz említést a bírói bakiról.

Az UEFA honlapjára felkerült video-összefoglalóban egyáltalán nincs benne a jelenet, de a szöveges beszámolóban is csak úgy szerepel a kritikus szituáció, hogy a hibát nem említik. A cikkben az áll, hogy az ukránok majdnem egyenlítettek, amikor Marko Devics lövése felpattant Hartról, ám a kapu felé tartó labdát John Terry az utolsó pillanatban kivágta.

Devics a 62. percben, az angolok vezetésénél lőtt kapura – egy lesről elengedett akció során –, és a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó John Terry kivágta, ám Vad II István alapvonalbíró nem jelezte ezt, így Kassai továbbot intett. A társrendező ukránok 1–0-s vereségükkel kiestek az Eb-ről.

A mérkőzés utáni interjúkból is ki van vágva egyébként a magyar bírói gárdával foglalkozó rész, s az UEFA és a FIFA honlapja sem említi az esetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik