Defoe mesterhármasa és angol siker Bulgária ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.03. 23:16
null
Defoe (labdával) tarthatatlan volt (Fotó: Reuters)<br />
Címkék
Hazai p&aacute;ly&aacute;n aratott n&eacute;gyg&oacute;los győzelmet az angol labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott az Eur&oacute;pa-bajnoki selejtezők G-csoportj&aacute;ban. A 4&ndash;0-s v&eacute;geredm&eacute;nnyel v&eacute;gződő tal&aacute;lkoz&oacute; hőse a h&aacute;rom g&oacute;lt szerző Jermain Defoe volt.

A világbajnokságon „kissé" megégő angol válogatott Bulgária ellen kezdte meg szereplését az Eb-selejtezőkön. Fabio Capello együttese megérdemelt győzelmet aratott, még ha a bolgároknak voltak is ordító helyzeteik a mérkőzésen.

Rögtön a harmadik percben megszerezte a vezetést az angol válogatott, miután Ashley Cole kibrusztolta magának a helyzetet a bal oldalon, majd középre adását követően Jermain Defoe az üres kapuba helyezett.

A találkozó elején az utóbbi időben remek formába lendülő Theo Walcott volt még elemében: a 7. percben például 20 méterről lőtt a kapu mellé. Walcott kiválóan futballozott, az Arsenal játékosa a jobb oldalon többször is megbolondította a bolgár védelmet.

A másik oldalon is veszélyesek voltak az angolok. A 20. percben Glen Johnsonról a saját kapuja felé pattant a labda, de Hart kapus a helyén volt, és hárított.

Az első félidőben nem lőttek kapura a bolgárok, majd a szünet után eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat.

A 61. percben még Hart védett hatalmasat, az ellentámadásból pedig megduplázta előnyét Fabio Capello együttese. A kontra végén Wayne Rooney Defoe-hoz játszott, aki közelről a kapuba helyezett.

A folytatásban okosan futballozott a szigetországi együttes, s az utolsó tíz percben tovább növelte előnyét. A 83. percben Adam Johnson egy remek cselt követően „húzta vissza" a labdát a bal alsóba, majd – hogy teljes legyen az angolok öröme – Defoe szerezte meg saját maga harmadik gólját. A háromoroszlánosok közül legutóbb Alan Shearer tudott triplázni a – régi – Wembleyben: 1999-ben, Luxemburg ellen.

A felek között talán nem volt négygólnyi különbség péntek este, mindazonáltal nem férhet kétség a hazaiak sikeréhez – győzelmi sorozatuk immár 11. mérkőzés óta tart a Wembleyben, ami rekord.

A találkozót – a világbajnoki elődöntőben is kifogástalanul tevékenykedő – Kassai Viktor vezette, jól ellátva feladatát.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 
G-CSOPORT
ANGLIA–BULGÁRIA 4–0 (1–0)
London, Wembley Stadion. V: Kassai (magyar)
ANGLIA: Hart –  A. Cole, Jagielka, Dawson (Cahill, 57.), G. Johnson – Walcott (A. Johnson, 74.), Barry, Gerrard, Milner – Defoe (Young, 87.), Rooney. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
BULGÁRIA: Mihajlov – Milanov, Stojanov, Ivanov, Manolev (Minev, 66.) – Angelov, Sz. Petrov, M. Petrov, Jankov – Bozsinov (Rangelov, 64.), Popov (Pejev, 79.). Szövetségi kapitány: Sztanimir Sztoilov
G: Defoe (3., 61., 86.), A Johnson (83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik