Ciprusi csoda: 4-4-es döntetlen Portugáliában

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 00:07
null
Liédson (pirosban) sem tudott segíteni a portugálokon (Fotók: Action Images)
Ciprus nem mindennapi mérkőzésen 4–4-es döntetlent játszott Portugália vendégeként a 2012-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők pénteki játéknapján. A vendégek a mérkőzés elején kétszer is megszerezték a vezetést, de a portugálok fordítani tudtak, és úgy nézett ki, hogy otthon tartják a három pontot, ám a ciprusiak a 89. percben a ciprusiak egyenlíteni tudtak.

A portugáloknál két nagy hiányzó is volt: Cristiano Ronaldo sérülés miatt, a szövetségi kapitány, Carlos Queiroz pedig eltiltás miatt hiányzott. Ezzel együtt nem sokan gondolták volna a kisebbik ibériai országban, hogy „baj lehet".

Carlos Queiroz a lelátóról figyelte fiai vergődését
Carlos Queiroz a lelátóról figyelte fiai vergődését

Nem mondhatni, hogy a ciprusiak ijedt nyusziként kezdték a mérkőzést, a 11. percben ugyanis már másodszor szerezték meg a vezetést.

Először a lesre játszó védők között kilépő Efsztathiosz Aloneftisz emelt a tizenhatos sarkáról Eduardo feje fölött a kapuba, majd Hugo Almeida gyönyörű csúsztatott fejesét követően Mihalisz Konsztantinu okozott döbbenetet a guimaresi stadion közönségének.

Másodszor Raul Meireles egalizált távoli lövéssel, de a szünetre így is döntetlennel vonulhattak az előzetesen esélytelennek tartott vendégek.

A második félidő elején úgy tűnt, helyre áll a világ rendje, hiszen Danny góljával először a találkozó során megszerezte a vezetést Portugália, a hazaiak öröme azonban nem tartott sokáig, mivel a ziccerben kilépő Jiannisz Okkasz – aki egy perce volt csak a pályán – 3–3-ra alakított az állást.

A portugálok három perccel később újra beköszöntek – Manuel Fernandes révén –, és úgy tűnt, ezzel sikerül nagy nehezen otthon tartaniuk a három pontot, ám a 89. percben jött az újabb, a legnagyobb hidegzuhany. Szinisa Dobrasinovics lövése után Eduardo Andreasz Avraam elé ejtette ki a labdát, a szélső pedig közelről beállította a 4–4-es végeredményt.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 
H-CSOPORT
PORTUGÁLIA–CIPRUS 4–4 (2–2)
Guimaraes. V: Clattenburg (brit)
PORTUGÁLIA: Eduardo – Miguel, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrao – Manuel Fernandes (Moutinho, 79.), Raul Meireles, Danny (Liédson, 61.) – Nani, Hugo Almeida (Djaló, 84.), Ricardo Quaresma. Szövetségi edző: Agostinho Vieira De Oliveira
CIPRUS: Giorgallidesz – Elija (Purszaitidesz, 66.), Dobrasinovics, Merkisz, Avraam – Makridisz, Szaciasz, Haralambusz – Haralambidesz (Nikolau, 76.) Konsztantinu, Aloneftisz (Okkasz, 56.). Szövetségi kapitány: Angelosz Anasztasziadisz
G: Hugo Almeida (8.), Raul Meireles (29.), Danny (50.), Manuel Fernandes (60.) ill. Aloneftis (3.), Konsztantinu (11.), Okkasz (57.), Avraam (89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik