Blohin: Senki sem vár tőlünk Holdra szállást

Vágólapra másolva!
2012.06.19. 13:18
null
Blohin reményei szerint Sevcsenko pályára léphet (Fotó: Action Images)
Címkék
Oleh Blohin, az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nyomás Anglián lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság D-csoportjának 3. fordulójában, és reményei szerint csapata kiharcolja a negyeddöntőbeli szereplést.

ANGLIA–UKRAJNA

A várható kezdőcsapat
A várható kezdőcsapat

A történet egyszerű, miután a lengyelek kikaptak a csehektől, már elbúcsúztak a kieséses szakasztól, és ha Blohin együttese nem győzi le a háromoroszlánosokat, követi a társrendezőt. Az ukrán kapitány szerint azonban nem lehetetlen a küldetés.

„Senki sem várja tőlünk, hogy a Holdra repüljünk, ne merüljünk el a fantázia birodalmában – mondta a játékosként 1975-ben Aranylabdát nyerő Blohin. – Az angolok az Eb esélyesei közé tartoznak, úgyhogy a nyomás rajtuk lesz.”

Steven Gerrardék ugyanakkor jobb helyzetben vannak a franciákkal játszott döntetlen, valamint a svédek elleni győzelem után, mint az első fellépésükön a svédek ellen nyerő ukránok, akik ezt követően kikaptak Karim Benzemáéktól, hiszen nekik elég egy döntetlen is a továbbjutáshoz, sőt, adott esetben még egy vereséggel is továbbléphetnek.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik az angol–ukrán mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Mi sokkal nyugodtabban készülünk a mérkőzésre. Ha nem is győzünk, az utolsó pillanatig harcolunk a pályán, az nem rossz számunkra. Új csapatot építünk, fiatal együttest. Úgy gondolom, az angolok nagyon idegesek lesznek” – tette hozzá Blohin.

Az angolok számára további jó hír, hogy a kétmérkőzéses eltiltását letöltő Wayne Rooney visszatér az együtteshez, míg a svédek elleni találkozó szupercseréje, a gólt és gólpasszt jegyző Theo Walcott kisebb sérülése a múlté, így ő is bevethető az ukránok ellen. A svédek ellen ráadásul Walcott mellett Andy Carroll és Danny Welbeck is eredményes volt, így csatárposzton kellemes gondjai vannak Roy Hodgson szövetségi kapitánynak.

„Minden edző örülne, ha ilyen problémák miatt fájna a feje” – utalt a kialakuló kedvező támadóhelyzetre Hodgson.

A várható kezdőcsapat
A várható kezdőcsapat

Valóban, a másik oldalon Blohiné inkább Andrij Sevcsenko térde miatt fájhat, a kapitányhoz hasonlóan szintén aranylabdás támadó játéka továbbra is erősen kérdéses a 3. fordulóbeli mérkőzésen.

„Óriási veszteség lesz számunkra, ha nem játszhat – nyomatékosította Blohin, majd hozzátette, 50 százalék az esélye, hogy pályára léphet Sevcsenko. A legfrissebb keddi információk szerint viszont a támadó már együtt edzett társaival, így nagyobb esélye van a szereplésének.

A tény, hogy az ukrán válogatott korábbi hat donecki fellépésén nem nyert, kevésbé zavarja az ukrán kapitányt: „Ez úgyis összejön előbb-utóbb.”

A másik oldalon érhetően jó a közhangulat, miután a svédek ellen a mérkőzést megfordítva nyertek az angolok.

Ukrán–angol
20.45-től az m1-en
Ukrán–angol 20.45-től az m1-en

„A futball az álmodozásról szól, és nagyon boldogok vagyunk, hogy a szurkolók most már úgy vélik, hogy még tovább juthatunk – mondta Hodgson.


A svéd kezdőcsapat
A svéd kezdőcsapat

Az 1968-as Eb-bronz óta az angolok mindössze a harmadik alkalommal juthatnak negyeddöntőbe, ezért pedig sokat tehet az utolsó mérkőzésen a visszatérő Rooney, akin a szövetségi kapitány elmondása alapján nem látszik a kihagyás, véleménye szerint olyan, mintha épp most játszotta volna az utolsó mérkőzését a Manchester Unitedben.

SVÉDORSZÁG–FRANCIAORSZÁG

A csoport másik mérkőzésén a jelenleg csoportelső franciák a már biztosan kieső svédek ellen biztosíthatják be továbbjutásukat. No persze, Zlatan Ibrahimovicék még beleköphetnek Franck Ribéryék levesébe…

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a svéd–francia mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A két vereség ellenére egyik találkozón sem játszottunk rosszul. Csakhogy számos csapattársamnak és a mesternek, Erik Hamrénnak is ez volt az első nagy tornája, előfordul, hogy hibázik olyankor az ember. Volt is hiba, lehet, hogy nem is kevés, de mindahány jó arra, hogy tanuljunk belőle, és sokkal erősebben vágjunk neki a következő világeseménynek – nyilatkozta Zlatan Ibrahimovic. – A tisztesség úgy kívánja, hogy mindent beleadjunk, elsősorban a saját becsületünkért futballozunk a franciák ellen, hogy véletlenül se essen meg velünk az a csúfság, hogy pont nélkül utazunk haza.”

A várható kezdőcsapat
A várható kezdőcsapat

A franciák mestere, Laurent Blanc szerint a figyelmetlenség végzetes lehet együttese számára.

„Mindig ott van a veszély, ha csak egy pillanatra is levesszük tekintetünket a labdáról – mondta Blanc. – Úgyhogy rajtunk múlik, hogy megfelelően felkészüljünk a mérkőzésre. Nagyon boldogok voltunk az ukránok elleni mérkőzés után, de mondtam a játékosoknak, hogy most már a svédek elleni mérkőzésre kell fókuszálni.”

„A svédektől többet vártak a torna előtt, de még mindig nagyon nehéz ellenük játszani – tette hozzá a francia kapitány. – Fizikailag nagyon erős csapat, jók a párharcokban és jól szerelnek. Van néhány nagyon nagy játékosuk, úgyhogy valószínűleg megpróbálják ránk erőltetni játékukat.”

SIPOS PÉTER A SVÉDORSZÁG–FRANCIAORSZÁG MECCSRŐL
EURO 2012
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ANGLIA–UKRAJNA a találkozóról élő szöveges tudósítást olvashat az NSO-n!
Doneck, Donbasz Arena, 20.45 (Tv: m1). Vezeti: Kassai (Erős, Ring – mindhárom magyar)
SVÉDORSZÁG–FRANCIAORSZÁG – a találkozóról élő szöveges tudósítást olvashat az NSO-n!
Kijev, Olimpiai Stadion, 20.45 (Tv: Sport 1). Vezeti: Proenca (Miranda, Santos – mindhárom portugál)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 3–1 2 4
2. Anglia 2 1 1 4–3 1 4
3. Ukrajna 2 1 1 2–3 –1 3
4. Svédország 2 2 3–5 –2 0
ESÉLYLATOLGATÓ
A D-CSOPORTBAN TOVÁBBJUT MA
– FRANCIAORSZÁG:
– csoportelsőként,
ha legyőzi Svédországot, és Anglia nem veri meg Ukrajnát,
ha legyőzi Svédországot, és Anglia legfeljebb akkora különbséggel vagy 1-gyel nagyobb különbséggel és legalább 2-vel kevesebb gólt szerezve győzi le Ukrajnát, mint Franciaország Svédországot,
ha döntetlent játszik Svédországgal, és Anglia is döntetlent játszik Ukrajnával
– csoportmásodikként,
ha legyőzi Svédországot, és Anglia legalább 2-vel nagyobb különbséggel vagy 1-gyel nagyobb különbséggel és legfeljebb 1-gyel kevesebb gólt szerezve veri meg Ukrajnát, mint Franciaország Svédországot,
ha döntetlent játszik Svédországgal, és az Anglia–Ukrajna mérkőzésen nem döntetlen születik,
ha kikap Svédországtól, és Anglia nem kap ki Ukrajnától,
ha kikap Svédországtól, és Anglia legalább akkora különbséggel vagy 1-gyel kisebb különbséggel és legalább 2-vel kevesebb gólt szerezve kap ki Ukrajnától, mint Franciaország Svédországtól
– ANGLIA:
– csoportelsőként,
ha legyőzi Ukrajnát, és Franciaország nem veri meg Svédországot,
ha legyőzi Ukrajnát, és Franciaország legalább 2-vel kisebb különbséggel vagy 1-gyel kisebb különbséggel és legfeljebb 1-gyel több gólt szerezve veri meg Svédországot, mint Anglia Ukrajnát,
ha döntetlent játszik Ukrajnával, és Franciaország kikap Svédországtól
– csoportmásodikként,
ha legyőzi Ukrajnát, és Franciaország legalább akkora különbséggel vagy 1-gyel kisebb különbséggel és legalább 2-vel több gólt szerezve veri meg Svédországot, mint Anglia Ukrajnát,
ha döntetlent játszik Ukrajnával, és Franciaország nem kap ki Svédországtól,
ha kikap Ukrajnától, és Franciaország legalább 2-vel nagyobb különbséggel vagy 1-gyel nagyobb különbséggel és legfeljebb 1-gyel több gólt szerezve kap ki Svédországtól, mint Anglia Ukrajnától
– UKRAJNA:
– csoportelsőként,
ha legyőzi Angliát, és Franciaország nem veri meg Svédországot
– csoportmásodikként,
ha legyőzi Angliát, és Franciaország megveri Svédországot
FRANCIAORSZÁG
Kapusok: 23 Cédric Carrasso (Bordeaux), 1 Hugo Lloris (Lyon), 16 Steve Mandanda (Marseille)
Védők: 22 Gaël Clichy (Man. City), 2 Mathieu Debuchy (Lille), 3 Patrice Evra (Man. Utd.), 21 Laurent Koscielny (Arsenal), 5 Philippe Mexes (Milan), 4 Adil Rami (Valencia), 13 Anthony Réveillere (Lyon)
Középpályások: 6 Yohan Cabaye (Newcastle), 18 Alou Diarra (Marseille), 15 Florent Malouda (Chelsea), 19 Marvin Martin (Sochaux), 12 Blaise Matuidi (PSG), 17 Yann M'Vila (Rennes), 11 Samir Nasri (Man. City), 7 Franck Ribéry (Bayern München)
Támadók: 20 Hatem Ben Arfa (Newcastle), 10 Karim Benzema (Real Madrid), 9 Olivier Giroud (Montpellier), 14 Jérémy Ménez (PSG), 8 Mathieu Valbuena (Marseille)
ANGLIA
Kapusok: 23 Jack Butland (Birmingham City), 13 Robert Green (West Ham), 1 Joe Hart (Man. City)
Védők: 12 Leighton Baines (Everton), 5 Martin Kelly (Liverpool), 3 Ashley Cole (Chelsea), 18 Phil Jagielka (Everton), 2 Glen Johnson (Liverpool), 14 Phil Jones (Man. Utd.), 15 Joleon Lescott (Man. City), 6 John Terry (Chelsea)
Középpályások: 19 Stewart Downing (Liverpool), 4 Steven Gerrard (Liverpool), 8 Jordan Henderson (Liverpool), 16 James Milner (Man. City), 20 Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), 17 Scott Parker (Tottenham), 7 Theo Walcott (Arsenal), 11 Ashley Young (Man. Utd.)
Csatárok: 9 Andy Carroll (Liverpool), 21 Jermain Defoe (Tottenham), 10 Wayne Rooney (Man. Utd.), 22 Danny Welbeck (Man. Utd.)
UKRAJNA
Kapusok: 23 Olekszandr Horjajinov (Metaliszt), 1 Makszim Koval (D. Kijev), 12 Andrij Pjatov (Sahtar),
Védők: 21 Bohdan Butko (Illicsivec), 3 Jevhen Hacseridi (D. Kijev), 5 Olekszandr Kucser (Sahtar), 17 Tarasz Mihalik (D. Kijev),20 Jaroszlav Rakickij (Sahtar), 13 Vjacseszlav Sevcsuk (Sahtar), 2 Jevhen Szelin (Vorszkla Poltava)
Középpályások: 8 Olekszandr Alijev (D. Kijev), 6 Denisz Harmas (D. Kijev), 9 Oleh Huszjev (D. Kijev), 11 Andrij Jarmolenko (D. Kijev), 19 Jevhen Konopljanka (Dnyipro),18 Szerhij Nazarenko (Tavrija), 14 Ruszlan Rotany (Dnyipro), 4 Anatolij Timoscsuk (Bayern München)
Csatárok: 22 Marko Devics (Sahtar), 15 Artem Milevszkij (D. Kijev), 7 Andrij Sevcsenko (D. Kijev), 16 Jevhen Szeleznyov (Sahtar), 10 Andrij Voronyin (D. Moszkva)
SVÉDORSZÁG
Kapusok: 23 Pär Hansson (Helsingborg), 1 Andreas Isaksson (PSV), 12 Johan Wiland (FC Köbenhavn)
Védők: 15 Mikael Antonsson (Bologna), 4 Andreas Granqvist (Genoa), 2 Mikael Lustig (Celtic), 3 Olof Mellberg (Olympiakosz), 13 Jonas Olsson (West Bromwich), 5 Martin Olsson (Blackburn), 17 Behrang Safari (Anderlecht)
Középpályások: 19 Emir Bajrami (Twente), 6 Rasmus Elm (AZ), 18 Samuel Holmén (Istanbul BB), 9 Kim Källström (Lyon), 7 Sebastian Larsson (Sunderland), 8 Anders Svensson (Elfsborg), 16 Pontus Wernbloom (CSZKA Moszkva), 21 Christian Wilhelmsson (al-Hilal)
Támadók: 11 Johan Elmander (Galatasaray), 14 Tobias Hysén (IFK Göteborg), 10 Zlatan Ibrahimovic (Milan), 22 Markus Rosenberg (Werder Bremen), 20 Ola Toivonen (PSV)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik