Blanc kiakadt az elkéső Benzemáékra

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 12:11
null
Benzema (jobbra) valószínűleg nem tette zsebre, amit Blanc-tól kapott (Fotó: Action Images)
Laurent Blanc kiakadt Karim Benzemára és Lassana Diarrára, amiért a Real Madrid két futballistája késve érkezett meg a francia válogatott tegnapi összetartására. A mester nem érti, hogy a hétvégén nem játszó támadó miért nem tudott pontos lenni, ám Benzema ennek ellenére minden bizonnyal a kezdőcsapatba kerül Luxemburg ellen.

Karim Benzema nem lépett pályára a Real Madrid vasárnap esti, Deportivo elleni bajnokiján, ám a csatár mégsem tudott időben felkelni hétfő reggel, legalábbis nem érte el Madridban – Lassana Diarra társaságában – a Párizsba tartó repülőt.

„Szándékosan egy órával elhalasztottuk az összetartást, hogy mindenki ideérjen. Ennek ellenére voltak olyanok, akik nem érkeztek meg 12.30-ra. Biztos vagyok benne, hogy ha 20.30-ra tettük volna a találkozót, akkor is lettek volna késők. Belső ügyként fogjuk kezelni a történteket" – mondta dühösen Laurent Blanc, aki külön kiemelte Benzema esetét.

„Természetesen nagyon ideges a dolog. Ha valaki külföldön van, és el kell érnie egy repülőgépet, akkor időben el kell indulnia, mivel utána csak jóval később van lehetősége utazni. Ráadásul Karim nem játszott a Deportivo ellen, így időben ide kellett volna érnie" – jelentette ki a szakember.

Ennek ellenére Benzema szinte biztosan a kezdőcsapatban kap helyet a franciák soron következő meccsén. „Több játékosunk sem játszhat, például Ribéry és Evra sem léphet pályára sérülés miatt. Nem fogjuk lábon lőni magunkat" – mondta Blanc.

A francia együttes szombaton Romániával, a jövő hét kedden pedig Luxemburggal csap össze Európa-bajnoki selejtezőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik