Az olasz újoncok megállták a helyüket Ukrajnában

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 22:58
null
Rossi (középen) az égieknek is köszönetet mondott gólja után (Fotó: Action Images)
Címkék
Az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert Kijevben Ukrajna ellen. A több újoncot is avató vendégek Giuseppe Rossi góljával szereztek vezetést az első félidő felénél, majd Alessandro Matri tette biztossá a győzelmüket a hajrában.

Az ukránok közel álltak a parádés kezdéshez, de Jaroszlav Rakickij távoli lövésénél a kapufa megmentette az olaszokat. Ezt követően a hazaiak irányították a játékot, de fölényük meddőnek bizonyult.

A vendégek védelmében az újonc Daniele Gastaldello kapott helyet középen Giorgio Chiellini mellett, de utóbbi már a 18. percben megsérült, és Davide Astori (Cagliari) váltotta, aki szintén most debütált a squadra azzurrában, amely azonban az összeszokottnak korántsem mondható párossal is átvészelte az első 25 percet.

A folytatásban már kiegyenlítettebb játékot láthatott a Valerij Lobanovszkij Stadion közönsége, ami pedig ennél fontosabb, egy olasz gólt is. A 27. percben egy lövés Alberto Gilardinóról pattant Giuseppe Rossi elé, a Villarreal támadója pedig közelről a jobb alsó sarokba helyezett. 0–1

Cesare Prandelli bátran nyúlt a cserékhez a félidőben, Sebastian Giovinco és Davide Santon pályára küldésével tovább fiatalította csapatát, amely jól állta a sarat a szünet után is.

Többnyire az ukránok támadtak, de azt követően sem tudták bevenni Emiliano Viviano kapuját, hogy Astori a 74. percben megkapta második sárga lapját is, így az olaszok tíz főre fogyatkoztak.

A hazai rohamok közepette egy szép ellentámadás végén emberhátrányban is növelni tudta előnyét Olaszország. A 62. percben a Rossit váltó Alessandro Matri (a változatosság kedvéért szintén újonc) elé passzolt Giovinco sarokkal, a Juventus támadója pedig mértani pontossággal lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Az ukránoknak ezt követően egy érvénytelenített gólra futotta, így az olaszok (akiknél a cesenai Marco Parolo is bemutatkozott) 2–0-ra nyertek a 2012 Eb társrendezőjének otthonában.

UKRAJNA–OLASZORSZÁG 0–2

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
UKRAJNA–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Kijev. Vezette: Nyikolajev (orosz)
UKRAJNA: Sovkovszkij – Huszev, Oscsipko, Rakickij, Fedeckij – Rotan (Olijnyik, 76.), Alijev (Gyevics, 53.), Jarmolenko, Timoscsuk, Sztepanenko – Szeleznyov. Szöv. kap.: J. Kalitvincev
OLASZORSZÁG: Viviano – Maggio (Santon, a szünetben), Gastaldello, Chiellini (Astori, 18.), Criscito – Montolivo, Nocerino, Marchisio (Parolo, 88.), Aquilani (Giovinco, a szünetben) – Gilardino (Bonucci, 76.), Rossi (Matri, a 62.). Szöv. kap.: C. Prandelli
Piros lap: Astori (74.)
G: Rossi (27.), Matri (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik