A spanyolok Prágában is verhetetlenek voltak

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 22:49
null
Xavi (jobbra) ismét remekül osztogatott (Fotó: Reuters)
A már biztos csoportelső Spanyolország Juan Mata és Xabi Alonso első félidőben szerzett góljával 2–0-ra győzött Csehország ellen Prágában az Európa-bajnoki selejtező I-csoportjában.

A címvédő spanyolok – akik pontosan öt éve (Svédország, 0–2) kaptak ki legutóbb Eb- vagy vb-selejtezőn – már a 7. percben vezetést szereztek Prágában, amikor Xavi – a tőle megszokott – nagyszerű passzal ugratta ki Juan Matát, akinek így már csak Petr Cecht kellett megvernie, és a Chelsea nyáron igazolt támadója nem volt szívbajos, gólt lőtt csapattársa ellen (0–1).

A 23. percben már két góllal vezetett a selección. Fernando Torres próbált lecselezni egy védőt, de a labda mögé pattant, David Silva azonban érkezett, és betört a labdával a tizenhatos jobb oldalára, majd a másik oldalon üresen érkező Xabi Alonsóhoz passzolt, aki kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0–2).

Az első félidő hajrájában – nagyszerű bal oldali beadás után – Milan Baros közel állt a szépítéshez, de a lábában maradt a csehek első találata.

A második játékrész a hazaiak helyzetével indult, de a szépítő gólt továbbra sem sikerült megszerezni. Közben a selecciónnál barcelonai váltott madridit: Carles Puyol állt be Sergio Ramos helyére.

A 69. percben a csehek emberhátrányba kerültek, miután Tomás Hübschman azonnal piros lapot kapott, amikor csúnyán szabálytalankodott Xabi Alonsóval szemben.

A hajrában a csereként beállt Javi Martínez majdnem betalált. A 78. percben David Villától kapott jó labdát, de nem tudta megverni Cecht, majd két perccel később a kapufát találta el a Bilbao játékosa.

Több gól már nem született, így a spanyolok 2–0-s sikerrel őrizték meg százszázalékos mérlegüket.

EURO 2012, SELEJTEZŐ
I–CSOPORT
CSEHORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 0–2 (0–2)
Prága, Letná-stadion. Vezette: Tagliavento (olasz)
Csehország: Cech – Gebreselassie, Hubník, Sivok, M. Kadlec – Hübschman, Kolár (Vacek, 77.) – Jirácek, Rosicky, Pudil – Baros (Pekhart, 62.). Szövetségi kapitány: Michal Bílek
Spanyolország: Casillas – Sergio Ramos (Puyol, a szünetben), Albiol, Piqué, Arbeloa – Xabi Alonso, Busquets, Xavi (J. Martínez, 71.) – Mata, Torres (D. Villa, 61.), D. Silva. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
Gólszerző: Mata (7.), Xabi Alonso (23.)

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország 7 7 23– 5 +18 21
2. Csehország 7 3 1 3 8– 7 +1 10
3. Skócia 6 2 2 2 7– 7 0 8
4. Litvánia 7 1 2 4 3– 9 –6 5
5. Liechtenstein 7 1 1 5 3–16 –13 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik