A spanyol henger a szünet után indult be Litvánia ellen - videó

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 00:05
null
Sernast (balra) egyszer hagyta őrizetlenül a spanyol védelem, a litván góllal büntetett,<br />de a végén így is Puyol lehetett a boldogabb (Fotó: Reuters)
Címkék
A 2012-es labdar&uacute;g&oacute; Eur&oacute;pa-bajnoks&aacute;g selejtezőj&eacute;ben a vb-c&iacute;mv&eacute;dő spanyol v&aacute;logatott Salamanc&aacute;ban g&oacute;l n&eacute;lk&uuml;li első f&eacute;lidőt k&ouml;vetően 3&ndash;1-es győzelmet aratott Litv&aacute;nia ellen. A spanyolok k&eacute;t m&eacute;rkőz&eacute;s ut&aacute;n is sz&aacute;zsz&aacute;zal&eacute;kosak az I-csoportban, a litv&aacute;nok harmadik m&eacute;rkőz&eacute;s&uuml;k&ouml;n első veres&eacute;g&uuml;ket szenvedt&eacute;k el.

SPANYOLORSZÁG–LITVÁNIA

Óriási mezőnyfölényben játszott a spanyol gárda az első félidőben, de gyakorlatilag hiába jöttek futószalagon a helyzetek és próbálkozott minden mezőnyjátékosa a gólszerzéssel – Cazorla, Silva és Villa bizonyult mind közül különösen aktívnak –, a vendégek kihúzták kapott találat nélkül az első negyvenöt percet. A mezőny legjobbja akkor a több remek védést is bemutató litván kapus, Zydrunas Karcemarskas volt, de társai is dicséretet érdemeltek. Bár még így is leginkább a hazaiakon múlt, hogy 0–0-lal mentek pihenőre a felek.

A szünet után gyorsan vezetéshez jutottak a házigazdák: a jobb oldalon egy jó ütemű váltást követően Sergio Ramos adhatott be senkitől sem zavartatva, középen a röviden érkezett Fernando Llorente, aki a litván kapuba csúsztatott. (1–0)

Darvyads Sernas révén hét perccel később válaszoltak a vendégek. Az összeszokott és amúgy masszív spanyol védelem átjáróházzá változott, a leshatáron álló litván játékos pedig a jó ütemű kiugratással a tizenhatosig sprintelt, majd a kiszolgáltatott és hasonló szituációhoz nem igazán szokott Iker Casillas mellett kilőtte a jobb alsót. (1–1)

Nem sokáig, egészen pontosan két percig volt döntetlen az állás, a vb-címvédő gyorsan visszavette a vezetést.A második spanyol gól előtt Santi Cazorla ültette hintába – de még milyenbe – védőjét, majd beadását a hosszú érkező Llorente fejelte a litván kapuba, a vendégvédelem asszisztálása mellett. (2–1)

A hajrához érve David Silva gólja jelentette a találkozó végét – Sergio Ramos volt a feladó, ezúttal a litván térfél középről, a címzett pedig a tizenhatos vonaláról fejjel (!) ívelte a labdát a jobb felsőbe –, bár még volt hátra bő tíz perc, a litvánoknak már szemernyi esélyük sem maradt a pontszerzésre. (3–1)

CSEHORSZÁG–SKÓCIA

A csoport másik pénteki összecsapásán a csehek megszerezték első pontjaikat, méghozzá az eddig veretlen skótokkal szemben. A vendégek gyakorlatilag csatár nélkül álltak fel, kizárólag a védekezésre koncentráltak, csak az egy pont megszerzése érdekelte őket, taktikájukat a hetvenedik percig sikerrel megvalósították. Az I-csoportban a harmadik mérkőzésükön pályára lépő skótok először veszítettek, a vereséggel bemutatkozó cseheknek viszont második találkozójukon sikerült a javítás.

SPANYOLORSZÁG–LITVÁNIA 3–1
 

 

 EURO 2012, I-CSOPORT
SPANYOLORSZÁG–LITVÁNIA 3–1 (0–0)
Salamanca. V: Rocchi (olasz)
SPANYOLORSZÁG: Casillas – S. Ramos (Arbeloa, 82.), Puyol, Piqué, Capdevila – Busquets – Iniesta, D. Silva, Cazorla – Villa (Pablo, 76.) – F. Llorente (Aduriz, 77.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque
LITVÁNIA: Karcemerskas – Semberas, Skerla, Kijanskas, Radavicius – Panka, Cesnauskis (Poskus, 85.), Sernas, Stankevicius – Mikoliunas –  Danilevicius (Ivaskevicius, 82.). Szövetségi kapitány: Raimondas Zutautas
Gólszerző: F. Llorente (47., 56.), D. Silva (79.), ill. Sernas (54.)
 
CSEHORSZÁG–SKÓCIA 1–0 (0–0)
Prága. V: Bebek (horvát)
CSEHORSZÁG: P. Cech – Pospech, M. Kadlec, Hubník, Suchy – Plasil (Rajnoch, 94.), Hübschman, Polák, Rosicky – Necid (Holek, 84.), Magera (Bednár, 59.). Szövetségi kapitány: Michal Bílek
SKÓCIA: McGregor – Hutton, McManus, Weir, Whittaker – Fletcher, G. Caldwell (K. Miller, 76.), Naismith, Dorrans, J. Morrison (Robson, 84.) – Mackie (Iwelumo, 76.). Szövetségi kapitány: Craig Levein
Gólszerző: Hubník (70.)
 AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 2 2 7–1 +6  6
2. Skócia 3 1 1 1 2–2 0 4
3. Litvánia 3 1 1 1 2–3 –1  4
4. Csehország 2 1 1 1–1 0 3
5. Liechtenstein 2 2 1–6 –5  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik