A németek és az osztrákok is hibátlanok

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 23:11
null
Klose megint (a kapufánál) résen volt, és belőtte a kipattanót
Címkék
A két hatpontos csapat mérkőzésén Németország őrizte meg hibátlan mérlegét, miután 3–0-ra legyőzte Törökországot. Ausztria is százszázalékos (bár még csak két meccset játszott), ezúttal Azerbajdzsánt győzte le. Belgium megszerezte első pontjait. 

Az A-csoport rangadóján Németország fogadta a szintén hatpontos Törökországot, ám az „idegen” pálya légköre ezúttal nem hatott bénítólag a vendégekre, hiszen egyes hírek szerint a 75 ezer kilátogató szurkolóból mintegy 30-40 ezren szorítottak a félholdasok sikeréért.

Németországnak nemcsak Michael Ballack, hanem Bastian Schweinsteiger hiányával is meg kellett küzdenie pénteken. A másik oldalon is volt neves hiányzó Arda Turan személyében, aki nem épült fel bokasérüléséből.

A németek játszottak fölényben az első játékrészben, de gólt csak a félidő vége előtt tudtak szerezni: Philip Lahm ívelését Thomas Müller fejelte kapura, a labda két kapufán is megpattant, majd Miroslav Klose elé került, aki közelről nem hibázott.

A folytatásban szorongattak a törökök, voltak helyzeteik is, de nem sikerült nekik az egyenlítés (Halil Altintop például már csak Manuel Neuerrel állt szemben, de nem tudott ellőni mellette). Nem úgy, mint Mesut Özilnek a második német gól: megint csak Lahm indított tökéletesen, a Real Madrid játékosa pedig a bal alsóba gurított. 

Klose a lefújás előtt megszerezte 57. gólját is, Volkan Demirel „indította” kirúgás után, és élve az ölébe hulló lehetőséggel (szó szerint értendő, ugyanis a török kapus tulajdonképpen mellbe lőtte), biztossá tette csapata sikerét. 

Az első két csoportmérkőzését elveszítő Belgium idegenben 2–0-ra legyőzte Kazahsztánt, Marvin Ogunjimi két góllal tette emlékezetessé első válogatott mérkőzését.

A fordulás után Vossen lövését a kapus csak kiütni tudta, és genki csapattársa, a csereként beálló Ogunjimi jókor érkezett a kipattanóra. A 22 éves támadó gólja megszerzésekor mindössze hét perce volt válogatott! A két genki támadó nem sokkal később – Szigyelnyikov kapus közreműködésével – lemásolta az előbbi akciót, így az immár emberelőnyben játszó Belgium kétgólosra növelte előnyét.

Ausztria két meccs után hat ponttal áll a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők A-csoportjában, miután Marko Arnautovic duplájával és Sebastian Prödl korai góljával 3–0-ra nyert Azerbajdzsán ellen.

Prödl már a harmadik percben megszerezte a vezetést a „sógoroknak” egy szöglet utáni bevetődős fejessel, majd a második félidőben Arnautovic duplázott.

EURO 2012, A-CSOPORT
NÉMETORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 3–0 (1–0)
Berlin. 74200 néző. V: Webb (angol)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Westermann, Mertesacker, Badstuber, Lahm – Khedira, Kroos – Thomas Müller, Özil (Marin, 89.), Podolski – Klose (Cacau, 89.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
TÖRÖKORSZÁG: Volkan Demirel – Sabri Sarioglu, Servet Cetin, Ömer Erdogan, Gökhan Gönül – , Hamit Altintop, Mehmet Aurélio (Tuncay Sanli, 24.), Emre Belözoglu, Özer Hurmaci – Nuri Sahin (Sercan Yildirim, 78.) – Halil Altintop (Semih Sentürk, 63.). Szövetségi kapitány: Guus Hiddink
Gólszerző: Klose (42.), (86.), Özil (79.)
AUSZTRIA–AZERBAJDZSÁN 3–0 (1–0)
Bécs. V: Vollquartz (dán)
AUSZTRIA: Macho – Klein, Scharner, Schiemer, Fuchs – Prödl, Junuzovic (Baumgartlinger, 78.) – Harnik (Kavlak, 55.), Linz (Hoffer, 59.), Arnautovic – Maierhofer. Szövetségi kapitány: Dietmar Constantini. 
AZERBAJDZSÁN: Agajev – Alijev, Melikov, Junisoglu, R. F. Szadigov, Sukorov – Mammadov (Nadirov, 59.), Allahverdijev, Abbaszov, Amirgullijev – Dzsavadov (R. A. Szadigov,74.). Szövetségi kapitány: Berti Vogts
Gólszerző: Prödl (3.), Arnautovic (53., 92.)
KAZAHSZTÁN–BELGIUM 0–2 (0–0)
Asztana. V: Borski (lengyel)
KAZAHSZTÁN: Szigyelnyikov – Popov, Kiszlicin, Abdulin, Kirov – Karpovics, Nurgalijev (Rozskov, 74.) – Geterijev, Zsumaszkalijev (Avercsenko, 87.), Smidtgal – Hizsnyicsenko. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
BELGIUM: Bailly – Alderweireld, Van Buyten, Lombaerts, Deschacht – Witsel, Simons, Van Damme (Legear, 79.) – Fellaini – Vossen, Lukaku (Ogunjimi, a szünetben). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Gólszerző: Ogunjimi (52., 70.)
Kiállítva: Kiszlicin (69.)

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 3 3 10–1 +9  9
2. Ausztria 2 2 5–0 +5  6
3. Törökország 3 2 1 6–5 +1  6
4. Belgium 3 1 2 4–4 0 3
5. Kazahsztán 3 3 0–7 –7  0
6. Azerbajdzsán 2 2 1–9 –8  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik