Ghána a hajrában egyenlített Anglia ellen

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 23:15
null
Andy Carroll első válogatottbeli gólját ünnepli (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol labdarúgó-válogatott hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a ghánai nemzeti tizeneggyel felkészülési mérkőzésen. A találkozó első gólját a Liverpool támadója, Andy Carroll szerezte, az egyenlítő találat a ghánai gólrekorder, Asamoah Gyan nevéhez fűződik. Anglia eddig 17 alkalommal mérkőzött meg afrikai csapattal, és csupán egyszer szenvedett vereséget. 

Az összecsapás első nagy lehetősége a vendégek előtt adódott: Dominic Adiyiah kapott remek kiugratást, lövését azonban Joe Hart hatástalanította. A 10. perc végén a hazaiak vezettek tetszetős támadást: James Milner passzával Stewart Downing iramodott meg, közeli lövése azonban a kapu fölé vágódott.

A 14. percben Ashley Young tüzelt a tizenhatoson kívülről, Richard Kingson óriási bravúrral hárított. A 25. percben újra az Aston Villa játékosa veszélyeztetett, lövése a kapufán csattant. Két perccel később a ghánai válogatott legeredményesebb játékosa, Asamoah Gyan lőtt közelről, azonban nem tudott túljárni Joe Hart eszén.

Az első félidő lefújása előtt megszerezték a vezetést a hazaiak: Stewart Downing és Ashley Young összjátéka után Andy Carroll elé került a labda, aki állítgatás nélkül a kapuba vágta azt (1–0). A Liverpool csatárának ez volt a második mérkőzése és az első gólja a nemzeti csapatban.

Az első félidőben számottevő esemény már nem történt, így egygólos angol vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után kissé nehézkesen pörögtek fel a csapatok, a legeredményesebb angol utánpótlás-válogatott játékos, James Milner lövése adta meg a kezdő lökést, amelyet Richard Kingson ütött szögletre.

A 68. percben Asamoah Gyan előtt adódott újabb nagy lehetőség, a Sunderland légiósa azonban közvetlen közelről az oldalhálóba bombázott. Fabio Capello két újoncot avatott a második félidőben: Danny Welbeck és Matthew Jarvis is debütált az angol felnőttválogatottban.

A lefújás előtti pillanatokban kiegyenlített Ghána: a több lehetőséget is elpuskázó Asamoah Gyan a 90. percben már nem hibázott, ezzel beállította a végeredményt. 1–1

Anglia vezeti selejtezőcsoportját a 2012-es Európa-bajnokság kvalifikációjában, négy mérkőzésen tíz pontot szereztek Fabio Capello tanítványai, míg Ghána az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében a J-csoport élén áll három mérkőzés után hét ponttal.

ANGLIA–GHÁNA 1–1

1–0, A. Carroll

1–1, A. Gyan


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–GHÁNA 1–1 (1–0)
London, Wembley Stadion. V: Cuneyt Cakir
Anglia: Hart – Johnson (Lescott – a szünetben), Jagielka, Cahill, Baines – Wilshere (Jarvis, 69.), Barry, Milner – Young (Welbeck, 81.), Carroll (Defoe, 59.), Downing. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Ghána: Kingson – Pantsil, Jonathan Mensah, Vorsah (John Mensah – a szünetben), Addy (Opare – a szünetben) – Addiyah (Tagoe, 69.), Annan (D. Boateng – a szünetben), Agyemang-Badu, K. Asamoah (Inkoom, 84.) – Muntari (Ayew, 59.), A. Gyan. Szövetségi kapitány: Goran Sztevanovics
Gólszerző: A. Carroll (43.), ill. A. Gyan (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik