A franciák a hajrában verték meg Romániát

Vágólapra másolva!
2010.10.09. 23:04
A francia labdarúgó-válogatott Loic Rémy és Yoann Gourcuff hajrában szerzett góljával 2–0-ra megverte Romániát Párizsban Európa-bajnoki selejtezőn a D-csoportban.

Maloudáék megszenvedtek a győzelemért (Fotók: Action Images)
Maloudáék megszenvedtek a győzelemért (Fotók: Action Images)
Maloudáék megszenvedtek a győzelemért (Fotók: Action Images)
Maloudáék megszenvedtek a győzelemért (Fotók: Action Images)
Maloudáék megszenvedtek a győzelemért (Fotók: Action Images)

Az első két meccsén három pontot gyűjtő francia válogatott Romániával csapott össze Párizsban szombat este az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjában. A kezdőrúgást a hétszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb végezte el.

Az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott a 19. percben, amikor Samir Nasri passzolt Florent Maloudához, a Chelsea játékosa a jobb kapufa mellé lőtt.

A 40. percben Matthieu Valbuena próbálkozott lövéssel, de a lepattanó, középre tartó labdát könnyedén megfogta Costel Pantilimon. Egy perccel később Karim Benzema lőtt, de nem találta el a kaput, így nem született gól a kevés helyzetet hozó első félidőben.

A második félidő elején felpörögtek az események: a 47. percben Bogdan Stancu ívelt keresztbe a bal oldalról a hazaiak kapuja előtt, és a megpattanó labdát Gheorghe Florescu bombázta kapura, de Hugo Lloris szépen védett.

Tíz perccel később Laurent Blanc csapatának pillanatai következtek. Előbb Valbuena lőtt kapura jó helyről, és Pantilimon nagy védése után a lécre pattant a labda, amelyet a védők kivágtak. Egy perccel később aztán Benzema, majd Malouda próbálkozásánál is a román kapusnak kellett mentenie.

A 61. percben ismét Pantilimon bravúrjának köszönhette a román csapat, hogy nem kapott gólt, meg Nasrinak, aki a kapussal szemben kissé kisodródva a kapura lövést választotta ahelyett, hogy Benzemához passzolt volna.

A 71.percben kapufával válaszoltak a románok: a csereként beálló Ciprian Marica szerzett labdát Gaël Clichy hibája után, és az alapvonalról passzolt az érkező Cristian Sapunaruhoz, aki kapásból a jobb kapufát találta el. Nagyon kevésen múlt, hogy a labda ne befelé pattanjon.

A 84. percben a csereként beálló Loic Rémy gólra váltotta a franciák fölényét: Alou Diarra hosszú indításával lépett ki lesgyanús helyzetben, és a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 1–0

Néhány perccel később ismét Rémy veszélyeztetett, de nem tudta a kapuba fejelni Malouda kiváló beadását.

A 93. percben eldöntötte a meccset a francia csapat, ismét a cserék jeleskedtek: Dimitri Payet vitte le az alapvonalig a labdát, majd nagyszerűen passzolt Yoann Gourcuffhöz, aki a kapuba lőtt. 2–0

Blanc csapata ezzel átvette a vezetést a D-csoportban.

 EURO 2012
D-CSOPORT
FRANCIAORSZÁG–ROMÁNIA 2–0 (0–0)
Párizs. V: Proenca (portugál)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Réveillere, Rami, Mexes, Clichy – M’Vila, A. Diarra, Valbuena (Rémy, 68.), Nasri (Gourcuff, 74.), Malouda – Benzema (Payet, 86.). Szövetségi kapitány: Laurent Blanc
ROMÁNIA: Pantilimon – Sapunaru, Tamas, Chivu, Rat – Florescu, Radoi, Cocis (Roman, 87.), Stancu, Zicu (Deac, a szünetben) – Niculae (Marica, 63.). Szövetségi kapitány: Razvan Lucescu
Gólszerzők: Rémy (84.), Gourcuff (93.)

 

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország3 214–1+3 6
2. Albánia3 123–2+1 5
3. Fehéroroszország3 121–0+1 5
4. Bosznia-Hercegovina3 1114–3+1 4
5. Románia3 211–3–2 2
6. Luxemburg3 120–4–4 1

 

Loeböt ünnepelték a szurkolók a meccs előtt
Loeböt ünnepelték a szurkolók a meccs előtt
NYERTEK A HORVÁTOK AZ F-CSOPORTBAN

Horvátország idegenben legyőzte Izraelt a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének szombati játéknapján.


Az eddig veretlen két csapat mérkőzését Niko Kranjcar döntötte el: a Tottenham középpályása az első félidő hajrájában pontos lövéssel szerzett vezetést, majd nem sokkal később Rakitic és Modric akcióját fejezte be góllal. Kranjcarnak ez volt az első kétgólos meccse a válogatottban. A második félidőben az izraeliek Itaj Sekter szép cselsorozat végén lőtt gólja révén csak szépíteni tudtak.

 

Az izraeli csapat a legjobbja, Josszi Benajun nélkül kényszerült kiállni, mivel a középpályás Achilles-ín-sérüléssel érkezett haza klubjától, az angol Chelsea-től.

 

EURO 2012 
F-CSOPORT
IZRAEL–HORVÁTORSZÁG 1–2 (0–2)
Ramat-Gan. V: Stark (német)
IZRAEL: Avat – Al. Cohen (Golasza, 69.), Ben-Haim, Keinan, Ziv – T. Cohen (Colautti, 51.) – Natko, Vermut, E. Cohen – Barda (Rafaelov, 56.), Sekter. Szövetségi kapitány: Luis Fernandez
HORVÁTORSZÁG: V. Runje – Corluka, Schildenfeld, Simunic, Strinic – Pranjic, Rakitic (Vukojevic, 77.) – Olic (M. Bilic, 72.), Modric, Kranjcar – Eduardo (Mandzukic, 57.). Szövetségi kapitány: Slaven Bilic
Gólszerző: Sekter (81.), ill. Kranjcar (36., 41.)
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország3 215–1+4 7
2. Grúzia3 122–1+1 5
3. Görögország3 122–1+1 5
4. Izrael3 1114–3+1 4
5. Lettország3 122–4–2 3
6. Málta3 31–6–5 0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik