Vb 2026: azt hitték a brazilok, titkos a szavazás, botrányt szabadítottak el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.15. 10:53
null
A brazilok megígérték, hogy a közös amerikai pályázatra voksolnak – csak épp nem tartották be a megállapodást (Fotó: AFP)
Forronganak a dél-amerikai országok labdarúgó-szövetségei, mivel a 2026-os világbajnokság helyszínéről döntő voksoláson Brazília Marokkóra szavazott – holott a CONMEBOL égisze alá tartozó nemzetek nyilvános, írásos dokumentumban jelezték, hogy a (végül győztesnek bizonyuló) amerikai-kanadai-mexikói pályázatot támogatják.

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) ügyvezető elnöke, Antonio Carlos Nunes az O Globo szerint nem volt tisztában azzal, hogy a szavazás a korábbiaktól eltérően nem titkos, így egyből kiderül, hogy „kiszavazott” a megállapodásból. Nunes három megbeszélésen is jelen volt, amelyeken a dél-amerikai szövetségek megállapodtak, hogy az amerikai-kanadai-mexikói pályázatra szavaznak. Április 13-án ezt írásos manifesztumban is közzétették.

A többi dél-amerikai ország szövetségében óriási felháborodást keltett a brazil „elhajlás”, ennek jele, hogy a CONMEBOL képviselői Moszkvában kampányolnak egy 2030-as argentin-paraguayi-uruguayi vb-rendezés mellett, de a brazil elnököt arra kérték, maradjon távol a rendezvénytől.

Nunes azzal próbálta meg indokolni szavazatát a brazil újságíróknak, hogy „az Egyesült Államok és Mexikó már rendezett világbajnokságot”, illetve „úgysem számított, akkora volt a különbség.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik